Garraf, l'Alt i Baix Penedès, units per potenciar la marca 'Gran Penedès'

Els tres governs reivindiquen la idiosincràsia de la zona per desplegar polítiques comunes en turisme, territori, ocupació, educació i cultura

19 mayo 2017 20:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Consells Comarcals del Garraf, Alt i Baix Penedès van signar ahir un compromís de treball conjunt per «multiplicar els actius» del territori. Així ho ha definit la presidenta baixpenedesenca, Eva Serramià, qui ha destacat que es tracta d’un acord «històric» i ha recordat que les tres comarques comparteixen característiques paisatgístiques i culturals, però també problemàtiques socials.

Per aquest motiu, volen desplegar accions comunes de forma imminent. El primer pas ha estat la signatura de l’acord, i l’efecte més directe es constatarà en el turisme.

La signatura del protocol feta a Vilafranca del Penedès preveu crear diverses taules temàtiques amb consellers i tècnics dels tres organismes, on s’abordaran qüestions relacionades amb el turisme, el territori, l’ocupació, l’educació i la cultura. Aproximadament, la població sobre la qual repercutiran les accions és de més de 350.000 habitants.

Els aspectes concrets a afrontar, segons ha explicat el president comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, són: el desdoblament de l’N-340 –i la gratuïtat de l’AP-7 mentre aquest no es produeixi-, la reducció del preu dels peatges de la C-32, la redacció del Pla Territorial parcial de l’àmbit Penedès, l’impuls turístic i industrial del Port de Vilanova, i els programes de protecció de la vinya.

«L’únic objectiu és millorar la vida dels conciutadans, dels pobles i de les ciutats», ha conclòs Olivella. Al seu torn, la presidenta comarcal del Garraf, Gloria Garcia, ha destacat que mai abans s’hagués assolit la signatura per unir els recursos entre les tres comarques i ha augurat que «reportarà molts èxits». Alhora, els presidents s’han mostrat esperançats en poder incloure el Consell Comarcal de l’Anoia dins el pacte, per completar les accions comunes al llarg de tot el Penedès històric.

Per la seva part, la presidenta del Baix Penedès, Eva Serramià, ha fet una crida a beneficiar-se de l’entorn més proper de cada comarca. «No som un fet isolat», ha afirmat, i s’ha referit a la possibilitat d’aprofitar els recursos del Baix Llobregat, la Catalunya Central i el Camp de Tarragona senyalant que «no ho hem de veure com una competència, sinó com a un complement de l’activitat». «Alhora, -va afegir- que cal sumar sinergies».

Comentarios
Multimedia Diari