Granados demana calma al col·lectiu senegalès perquè 'torni la pau social' a la ciutat (àudio)

L'alcalde de Salou admet que es discrepi d'actuacions policials o judicials però sense 'trencar' les normes bàsiques de convivència

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'alcalde de Salou (Tarragonès), Pere Granados, ha demanat calma al col·lectiu senegalès perquè "torni la pau social" al municipi, després dels greus aldarulls d'aquest dimarts. Granados, que ha reconegut que mai havia passat res semblant, ha explicat que es va reunir tant amb el cònsol del Senegal com amb la família de la víctima per demanar-los la seva col·laboració per evitar que es "trenqui" la pau social al municipi. L'alcalde ha assegurat que estem en un "estat democràtic on la llei impera per a tots" i ha admès que es pot discrepar d'actuacions policial o judicials però sense trencar les normes bàsiques de convivència. "No hi ha res que justifiqui la violència d'ahir", ha afegit.

L'alcalde ha explicat que la manifestació que s'ha autoritzat per aquest dimecres és "pacífica" i que el municipi es caracteritza per tenir "pau social" entre el centenar de col·lectivitats que hi ha de diferents nacionalitats. Granados, que ha admès conèixer per la família de la víctima que han denunciat els Mossos per l'actuació policial, ha explicat que va transmetre el condol de la corporació i que els va demanar la seva col·laboració per calma la situació. "El que va passar ahir no s'havia vist mai i vam demanar a la família que ens ajudin per demanar al col·lectiu senegalès que no trenqui aquesta pau social", ha afegit.

Granados ha explicat que l'Ajuntament està en aquests moments avaluant els danys en el mobiliari urbà i la via pública pels aldarulls d'ahir.

A primera hora d'aquest matí, Salou semblava tornar a la normalitat amb els comerços oberts,i la brigada municipal netejant la plaça Sant Jordi on va morir l'home de 50 anys de nacionalitat senegalesa durant un operatiu policial. Els trens tornaven a circular amb normalitat i la gent tornava a utilitzar el pas a nivell del carrer Barcelona com ho fa habitualment. Amb tot, a les cafeteries i bars del centre del municipi només es parlava dels incidents viscuts aquests dimarts arran de la mot del ciutadà senegalès durant un operatiu policial contra el 'top manta'.

Comentarios
Multimedia Diari