Guanyadors dels XIX Premis Cultura Vila de Torredembarra

L'acte es va celebrar el dissabte dia 26 al Pati del Castell.

28 noviembre 2017 11:32 | Actualizado a 28 noviembre 2017 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, va entregar el dissabte dia 25 els guardons que integren els XIX Premis Cultura Vila de Torredembarra.

Aquesta entrega de premis es la segona part del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que es va fer entrega en les seves dues modalitats el pasat 18 de novembre.

El Pati del Castell va acollir el lliurament dels guardons literaris, en una gala presentada per Joan Gibert d’Artze, actor, director, adaptador, escriptor i professor de teatre i amenitzada pel guitarrista Andrés Bastiani, amb els següents veredictes:

XX Premi de Narrativa Isabel de Villena. Aquest premi té com a objectiu estimular la creació literària de les dones.

El Jurat el formaven: Iris Figuerola Biscamps, aficionada a la narrativa catalana i membre dels Canticontes. Maria Teresa Minguijón Pablo, llicenciada en Filologia Hispànica. Vivian Segurana Cueta, lletraferida. M. Àngels Barrera Uriarte, secretària del jurat. La dotació és de 600 euros que els patrocinava el Grup de Dones de Torredembarra.

S’hi van presentar 19 treballs, resultant guanyador el treball presentat amb el títol La tomba oblidada, de Nora Nadal (pseudònim).

XI Premi de Teatre Bambolina. S’atorga el premi al millor projecte d’obra de teatre escrita o de guió desenvolupat en català. La dotació és de  mil euros i el patrocinador la Coordinadora Teatral El Nus. S’hi va presentar una única obra, però el premi va quedat desert.

VI Premi de contes infantils il·lustrats. Llegir per créixer. S’atorga el premi a la creació literària i artística d’un conte adreçat a infants. El jurat el formen: Paula Jarrin Servidio, llibretera de la Llibreria Al·lots de Barcelona. Ana Merino Mir, directora de la biblioteca Municipal Mestra Maria Antònia. Imma Pujol Farrés, bibliotecària i responsable de la secció infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona. Dotació: 600 € pel text i 600 € per la il·lustració. Patrocinador: Biblioteca Mestra Maria Antònia

Entre els 10 treballs presentats, el guanyador és el conte Manual per a fer una torrada de Joan Rioné Tortajada (autor del text) i Julio Aliau Tomàs (autor de la il·lustració).

XIX Premi de Poesia Pere Badia. És una de les convocatòries més veteranes dels Premis Torredembarra, dedicada a premiar la producció inèdita i en català d’aquest gènere literari. Jurat format per: Fina Anglès Soronellas, escriptora, catedràtica a secundària i professora al Departament de Filologia Catalana de la URV. Elisabet Subirachs Fosch, professora de Llengua i Literatura catalana a l’Institut Ernest Lluch de Cunit, i graduada en Filologia Catalana. Nani Blasco Moya, gestor cultural, escriptor, membre de les Rates de Biblioteca. Lourdes Malgrat Escarp, escriptora i directora de l'Escola d'Escriptura de Tarragona. Dotació: 1.000 €. Patrocinador: Regidoria de Cultura.

S’han presentat 12 obres, resultant guanyador el treball presentat amb el títol Veus de mar i d’amar, de José Luis García Herrera, d’Abrera – Barcelona.

XIII Premi al Treball de Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet. S’atorga el premi al millor projecte d’investigació inèdit en el camp de la història en l’àmbit de la vila de Torredembarra, entesa en sentit ampli: història local, tradicions, costums, patrimoni artístic i patrimoni cultural. Jurat format per: Sánchez Cervelló, catedràtic del Departament d’Història i Història de l’Art. Encarnació Ricart Martí, doctora del Departament de Dret Privat, Processal i Financer. Canyelles Vilar, directora de l’Arxiu Municipal. Dotació: 2.000 € pel guanyador. Patrocinador: Regidoria de Cultura.

S’han presentat tres treballs de recerca, resultant finalista el treball presentat amb el títol El Castellnou de Torredembarra. Obra cabdal del renaixement local als temps d’Antoni Agustí. Els autors són Ida Mauro i Enrico Valserati.

 

Comentarios
Multimedia Diari