Homenatge a Pau Casals

El Vendrell. Amb motiu del 142è aniversari del naixement del músic s’organitzen concerts i activitats per a tota la família

27 diciembre 2018 11:29 | Actualizado a 27 diciembre 2018 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pau Casals i Defilló va néixer un 29 de desembre de 1876, al número 4 del carrer Santa Anna del Vendrell. Allí vivia amb el seu pare, Carles Casals i Riba, amb qui començà a aprendre de música, i la seva mare, Pilar Defilló, d’origen porto-riqueny. De ben petit Pau Casals acostumava a anar a passejar a la platja de Sant Salvador amb la seva mare. Baixaven a l’ermita i després jugaven a la sorra. Aquest va ser el seu primer contacte amb el barri marítim, motiu pel qual després s’hi va fer construir la seva casa, seu actual del Museu Pau Casals. 

Enguany, amb motiu del 142è aniversari del naixement del músic s’organitzen diverses activitats. Entre elles, el museu dedicat al famós violoncel·lista proposa una jornada de portes obertes durant aquest dissabte, dia 29, i diumenge, 30 de desembre, en horari habitual d’obertura (dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h). 

La música no podia faltar en aquesta commemoració, i és per això que demà divendres, dia 28, a les 20 h el museu també ha organitzat un concert a càrrec del Cor Zóngora del Vendrell. Aquesta formació va néixer l’any 1996 en el si de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell i està formada per una trentena de noies, la majoria estudiants de l’escola.

El Cor Zóngora compartirà cartell amb el Cor de Veus Blanques, també vinculat a l’EMMPAC. L’endemà, dissabte dia 29, el museu organitza una visita guiada gratuïta a les 12 h i una altra a les 17 h, amb la voluntat que tothom que ho desitgi, tant si ja coneix el museu com si no, pugui gaudir d’una visita a la que va ser la casa d’estiueig del músic de la mà de guies especialitzats, que els explicaran amb detall qui va ser Pau Casals i per què va ser tan important com a músic i home de pau. 

El diumenge, dia 30, els protagonistes seran les famílies i els més petits. El Museu Pau Casals fa una aposta clara per apropar la música i la figura del violoncel·lista als més petits de la casa. Per aquest motiu ha programat, a les 12 del migdia, l’activitat familiar Pau Casals, col·leccionista de pipes, en la qual la Clara del Ruste interpretarà i explicarà de forma divertida i lúdica el conte d’Anna Obiols amb el mateix títol, que explica la vida del músic a través de la seva col·lecció de pipes, acompanyada per la música de la violoncel·lista Núria Galvany. 

Auditori del Tívoli
El concert de divendres i les visites guiades de dissabte són gratuïtes, però tenint en compte que l’aforament és limitat, cal fer reserva prèvia trucant al telèfon del museu (977684276) o enviant un correu electrònic a museu@paucasals.org. Per l’activitat familiar de diumenge també cal fer reserva prèvia, però en aquest cas té un cost de 5 €/adults i 3 €/nens. 

Tanmateix, l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell organitza, un any més, un concert aquest dissabte, 29 de desembre, a les 20.30 h, a l’Auditori del Tívoli del Vendrell. 

En la seva primera visita al Vendrell, l’Orquestra de Cambra Clàssica de Barcelona oferirà un original concert amb valsos, marxes i també àries d’òpera. Els components de l’Orquestra són membres de les orquestres més importants d’àmbit nacional com l’Orquestra simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Liceu, Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, Orquestra Barroca de Barcelona i Orquestra Simfònica del Vallès. El seu director és el violinista Adolf Gassol. Les àries aniran a càrrec de la soprano Esther Ribot, nascuda a Palafrugell, i del tenor Josep Fadó, nascut a Mataró i col·laborador habitual del Gran Teatre del Liceu. El preu és de 15 euros.

Comentarios
Multimedia Diari