Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Homenatge a la soprano Victoria de los Ángeles

El Museu Pau Casal acull una exposició amb fotografies i retrats pintats de l’artista, així com diaris personals

Redacció

Whatsapp
La mostra es podrà visitar fins a l’1 de setembre a la sala Polivalent del Museu Pau Casals. FOTO: Cedida

La mostra es podrà visitar fins a l’1 de setembre a la sala Polivalent del Museu Pau Casals. FOTO: Cedida

L’exposició ‘Victoria de los Ángeles. La veu que sorgí de la Universitat’, comissariada per la Fundació Victoria de los Ángeles, vol retre homenatge a una de les figures més grans de la història de la lírica a través d’imatges que retraten la seva personalitat i d’objectes que ressegueixen la seva singular trajectòria professional. La mostra es podrà visitar fins a l’1 de setembre a la sala Polivalent del Museu Pau Casals en horaris habituals d’obertura del Museu. L’entrada és gratuïta. 

Els visitants hi trobaran fotografies i retrats pintats de l’artista, així com diaris personals, partitures, discos i documents diversos. També s’hi exposaran alguns dels seus vestits, peces de bijuteria i altres objectes personals. Tots els originals exposats són propietat de la Fundació Victoria de los Ángeles i habitualment estan dipositats a les instal·lacions de les entitats col·laborades de la mostra: l’ESMUC, el Gran Teatre del Liceu, l’Arxiu Nacional de Catalunya, el Palau de la Música Catalana i l’Institut del Teatre. 

L’exposició inclou també documentació sobre la relació de Pau Casals i Victoria de los Ángeles. Victoria de los Ángeles i Pau Casals compartien la vocació musical com un exercici d’humanitat i de transcendència dels valors humans més enllà de les circumstàncies i de les fronteres del temps i de l’espai. Aquest missatge de valors ètics i estètics és el que van saber expressar a través del so de la veu i del violoncel. 

Uns valors sense els quals l’art no és possible, tal com Casals i Victoria de los Ángeles van demostrar en els milers de concerts que van omplir la seva vida, que fins i tot van poder compartir al Festival de Puerto Rico el 1958, amb Pau Casals al piano i Victoria de los Ángeles interpretant les cançons de Brahms, i un any més tard al Festival de Prada de Conflent, amb Victoria de los Ángeles com a soprano, acompanyada per l’orquestra del Collegium Musicum of London dirigida per  Pau Casals i Mieczislaw Horszowski al piano

El 7 d’agost a les 19.30 h, Maria Gorgues, presentarà el documental Brava, Victòria, que mostra la vida de la gran soprano barcelonina Victoria de los Ángeles, amb guió i direcció de Maria Gorgues.

Temas

Comentarios

Lea También