Homenatge a la soprano Victoria de los Ángeles

El Museu Pau Casal acull una exposició amb fotografies i retrats pintats de l’artista, així com diaris personals

22 julio 2019 06:10 | Actualizado a 22 julio 2019 06:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’exposició ‘Victoria de los Ángeles. La veu que sorgí de la Universitat’, comissariada per la Fundació Victoria de los Ángeles, vol retre homenatge a una de les figures més grans de la història de la lírica a través d’imatges que retraten la seva personalitat i d’objectes que ressegueixen la seva singular trajectòria professional. La mostra es podrà visitar fins a l’1 de setembre a la sala Polivalent del Museu Pau Casals en horaris habituals d’obertura del Museu. L’entrada és gratuïta. 

Els visitants hi trobaran fotografies i retrats pintats de l’artista, així com diaris personals, partitures, discos i documents diversos. També s’hi exposaran alguns dels seus vestits, peces de bijuteria i altres objectes personals. Tots els originals exposats són propietat de la Fundació Victoria de los Ángeles i habitualment estan dipositats a les instal·lacions de les entitats col·laborades de la mostra: l’ESMUC, el Gran Teatre del Liceu, l’Arxiu Nacional de Catalunya, el Palau de la Música Catalana i l’Institut del Teatre. 

L’exposició inclou també documentació sobre la relació de Pau Casals i Victoria de los Ángeles. Victoria de los Ángeles i Pau Casals compartien la vocació musical com un exercici d’humanitat i de transcendència dels valors humans més enllà de les circumstàncies i de les fronteres del temps i de l’espai. Aquest missatge de valors ètics i estètics és el que van saber expressar a través del so de la veu i del violoncel. 

Uns valors sense els quals l’art no és possible, tal com Casals i Victoria de los Ángeles van demostrar en els milers de concerts que van omplir la seva vida, que fins i tot van poder compartir al Festival de Puerto Rico el 1958, amb Pau Casals al piano i Victoria de los Ángeles interpretant les cançons de Brahms, i un any més tard al Festival de Prada de Conflent, amb Victoria de los Ángeles com a soprano, acompanyada per l’orquestra del Collegium Musicum of London dirigida per  Pau Casals i Mieczislaw Horszowski al piano

El 7 d’agost a les 19.30 h, Maria Gorgues, presentarà el documental Brava, Victòria, que mostra la vida de la gran soprano barcelonina Victoria de los Ángeles, amb guió i direcció de Maria Gorgues.

Comentarios
Multimedia Diari