Hortènsia Grau exigeix al Govern que expliqui el conveni pels terrenys de BCN World

Demana que la Generalitat faci 'gal·la' de la seva transparència

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La diputada d’ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ha interpel·lat avui el Govern per exigir-li que posi en coneixement públic “tots els termes” de l’acord entre l’Incasòl i la Caixa per les 150 hectàrees on havien d’anar els ressorts del Barcelona World després que aquesta setmana Veremonte no hagi fet efectiu el pagament pels terrenys. “Signen un conveni per 110 milions però diuen que no tindrà costos per la Generalitat”, ha dit Grau que ha reclamat que “donat que en aquest Ple s’aprovarà la Llei de transparència en facin gal·la” i “si està tan clar que no hi haurà costos públics, donin a conèixer el conveni al Parlament i a la premsa i puguem llegir totes les clàusules perquè tot contracte amb opció de compra té un cost. “El pitjor seria que fos un cost indirecte”, ha afegit Grau.

 

“Què passarà si no compren? Si resulta que el que demana el Pla director no compleix amb les expectatives perquè limiten l’edificabilitat o el pla d’usos al comerç i acaben marxant?”, ha preguntat Grau al conseller d’Economia, Andreu Mas Colell, a qui ha mostrat la seva preocupació davant la incertesa del futur del projecte. “Estem pillats. Si fa les coses ben fetes un inversor pot dir que es retira i aleshores l’opció de compra se la menjarà la Generalitat amb patates i la pagarem amb diners públics”, ha avisat Grau. “Amb els antecedents que tenim no podem estar tranquils”, ha dit Grau que ha recordat que “els consellers Lluís Recoder primer i Santi Vila després deien que no passava res amb ATLL i miri com estem”.

 

“Fem una llei ad hoc per l’inversor, una tramitació ràpida per la via d’urgència, i ara diu que el projecte no li interessa però en canvi la llei es queda”, ha lamentat Grau que tem que es produeixi un “Castor català” i que el Govern acabi posant diners públics. “Facin públic el conveni i sortirem de tots els dubtes”, ha insistit la diputada que també ha demanat, de la mateixa manera que fa una proposició no de llei d’ICV-EUiA registrada la setmana passada, que deroguin la llei que va permetre la reforma del pla urbanístic i els beneficis fiscals pels casinos. “Ara tenim l’oportunitat de començar des de zero i repensar el model turístic que volem pel Camp de Tarragona”, ha suggerit Grau.

Per tot plegat, Grau ja ha sol·licitat la compareixença del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i ha demanat explicacions al govern sobre com quedarà la construcció d'habitatges que anomenen "condominis" perquè, segons Grau, "no deixen de ser habitatges complets amb serveis hotelers, molt semblant a segones residències, que sempre havia negat el Govern". Així la diputada d’ICV-EUiA lamentat les “llàgrimes de cocodril” del PSC davant el nou episodi del Barcelona World perquè en l’acord assolit amb el Govern no van blindar aquesta qüestió “per la pressa per fer-se la foto”.

 

Comentarios
Multimedia Diari