Inaugurada la residència per a la gent gran “Lo Parralet” de Vandellòs

Disposa de 15 places, a hores d’ara privades; però l’Ajuntament continuarà reivindicant-ne de públiques a la Generalitat

23 abril 2018 16:54 | Actualizado a 26 abril 2018 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dilluns 23 d’abril s’ha inaugurat oficialment la residència per a la gent gran “Lo Parralet” de Vandellòs.

L’acte ha tingut lloc a l’entrada del nou equipament, situada al carrer Dr. Alfredo Simón 4; i ha anat a càrrec de l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; de la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Cristina Borràs; i del director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona.

La data escollida per l’Ajuntament per celebrar aquest acte «no ha estat escollida a l’atzar», tal com ha explicat la regidora Cristina Borràs en el seu discurs. I és que aquest mateix dia de l’any 2012 el consistori va inaugurar també els dos centres de dia del municipi.

Amb la posa en funcionament dels centres de dia i, ara, de la nova residència de Vandellòs, l’Ajuntament ha complert «uns dels seus compromisos amb la gent gran del municipi i de les seves famílies: el de posar al seu abast uns equipaments amb uns serveis de qualitat al costat de casa seva», segons ha argumentat Cristina Borràs.

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’alcalde, Alfons Garcia, per qui el principal objectiu d’aquesta actuació és “afavorir l’envelliment de la ciutadania en el seu poble, el seu benestar social”. “Es tracta d’aconseguir que les persones grans continuïn convivint des d’uns espais igual de vinculats al poble i a la seva gent, de combatre la solitud de la gent gran i d’inserir aquest col·lectiu com una part de la vida associativa i dels hàbits i costums habituals”, ha argumentat l’alcalde.

La nova residència per a la gent gran és en funcionament des del passat mes de març i a hores d’ara té vuit persones usuàries. Disposa de 15 places i està situada a l’edifici del centre assistencial, on es troba el centre de dia, que es va haver de remodelar per encabir aquest nou servei.

Per finançar-lo, l’Ajuntament va presentar a Enresa un projecte de cofinançament, per acollir-se a l’ordre ministerial de 2015, treballada per l’Asociación de de Municipios en Áreas de Centrales Nucleares (AMAC). Aquesta ordre ministerial fomenta les activitats destinades al desenvolupament local, a la diversificació econòmica i a la generació de llocs de treball.

Actualment, la nova residència és privada, no té places públiques. Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Cristina Borràs, els usuaris paguen la totalitat i de plaça i ara per ara només compten amb l’ajut municipal.

La Regidoria de Serveis Socials ha demanat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que hi hagi places concertades i està pendent de la resposta. També resta a l’espera que el centre estigui acreditat per l’administració catalana per atendre a persones beneficiàries de les prestacions econòmiques vinculades a la Llei de la Dependència.

Per aquest motiu, la regidora Cristina Borràs ha aprofitat la presència a l’acte inaugural del director dels Serveis Territorials d’aquest departament de la Generalitat per  «reclamar el que justament els pertoca als usuaris: poder disposar d’una plaça pública als centres de dia i a la nova residència per a la gent gran», segons ha dit.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona, ha valorat en el seu parlament «la bona aposta que ha fet el govern municipal pel benestar social i la qualitat de vida de les persones grans del poble» i ha afirmat que prenia nota de la reivindicació. «Des de la Generalitat procurarem que la nova residència pugui tenir places concertades, tenint en compte l’equilibri territorial; i intentarem ajudar al màxim per fer-ho possible», ha assegurat.

Comentarios
Multimedia Diari