Jordi Llopart: 'Es valora molt el tram de platja en estat natural'

Després de bolcar-se els últims anys en la gestió del deute, el batlle de Creixell assegura que estan treballant també en millorar diferents aspectes del municipi, com l’enllumenat o la recollida de residus

18 julio 2019 21:50 | Actualizado a 19 julio 2019 12:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jordi Llopart ha revalidat l’alcaldia de Creixell, per tercera legislatura consecutiva, en encapçalar la candidatura Junts, amb 3 regidors, que li permet governar mitjançant el pacte postelectoral amb ERC (2 regidors) i la regidora d’AVP-FIC. A l’oposició queden els tres regidors del PSC i dos del PP.

Nova legislatura,  nou govern i nous pactes...
Si. En aquest sentit no varia massa respecte l’anterior mandat. Ara tenim més gent a treballar i cadascuna de les forces repesentades integren els eixos principals dels respectius programes per desemvolupar; treballar des de les coincidències.
De fet a cada legislatura s’ha hagut de fer una planificació diferent. Però en definitiva es tracta de tirar endavant la gestió del municipi i els objectius que tenim entre mans. Els darrers quatre anys ens hem bolcat en la gestió del deute.
 
Què han d’afrontar des del punt de vista organitzatiu?
Volem dedicar un temps per a l’organització del personal municipal i una revisió a fons de cara a l’adaptació de les ordenances municipals, per a una millor aplicació i rigorositat, d’acord amb el moment actual. Pel que fa al seguit de projectes aprovats, a l’ampara de les subvencions atorgades per la Diputació de Tarragona corresponents al període 2017/2018, alguns ja s’han executat i d’altres no. Tenim els diners per fer la inversió, que recuperarem amb la certificació de les obres.

Segueixen les limitacions per a les finances municipals?
Evidentment. Pels propis recursos no podem fer grans obres. Sí que es treballa decididament en el manteniment, de quinze anys ençà. Si entrem en un nou Pla de la Diputació veurem en què ho invertim. Estem executant la renovació de l’enllumenat amb bombetes Led. Hem fet fins ara un 40 % del conjunt de l’actuació,  aplicada al nucli del poble i principals accesos a indrets com el Rincón del César i carrers paral·lels. Amb el que s’ha fet ja hem aconseguit un 25 % d’estalvi en consum d’energia elèctrica. Per altra banda podem invertir 153.000 euros per a la millora de parcs i zones enjardinades a tot el muncipi. 

Crec que volen millorar la recollida de residus?
Ens haurem de posar d’acord i sospesar el sistema que ens sigui més avantatjós: continuar fent-nos càrrec de la recollida orgànica, seguir acollits al servei del Consell Comarcal del Tarragonès i veure si assumeix les restes orgàniques, o convocar concurs públic per adjudicar el servei a una empresa.

És estiu. Com és aquesta temporada turística?
Tenim un turisme de càmping (a Creixell n’hi ha 5) que cada vegada més camina de cara una tipologia més familiar, la qual cosa ja ens complau. No ens motiva un turisme massificat que per naturalesa s’envolta de major complexitat i genera inconvenients. En aquest sentit aplaudim la planificació que han fet els càmpings orientada precisament al turisme familiar, que es renova durant els dies d’estiu. Enguany constatem una notòria presència de turistes francesos que valoren la aposta dels càmpings per afavorir aquestes vacances familiars.

Dos quilòmetres de platges i amb atractiu natural, oi?
Crec que és molt valorada pels nostres visitants. Ens afecta el trasllat de la sorra per causa d’infraestructures com els ports de Roda de Berà i de Torredembarra, que procurem pal·liar. Disposem de socorrista, servei que vam incorporar l’any passat i dels dos quilòmetres de platja; la meitat és en estat natural, a la que no afecta la fugida de la sorra, que conserva les seves dunes amb flora i fauna autòctones, catalogada com a espai d’interés natural. Així doncs, hi ha un tipus de turisme que ho valora degudament. No hi ha accés de vehicles, que evita la massificació, dona l’oportunitat de caminar per un espai natural, tranquil. És un plaer poc freqüent, difícil de trobar en altres llocs.

Comentarios
Multimedia Diari