Más de Costa

Jordi Llopart repeteix alcaldia per tercer mandat consecutiu

Junts per Creixell governarà en coalició amb ERC i la regidora independent de la FIC-Units per Creixell

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto: Cedida

Foto: Cedida

Aquest dissabte al migdia ha tingut lloc a la Casa de Vila el ple de constitució i presa de possessió de la nova Corporació Municipal de l'ajuntament de Creixell.

A l'inici de l'acte s'ha constituit la Mesa d'Edat que ha estat formada pel regidor Juan Lara com a regidor de més edat (PSC) i per Jaime Serret com a regidor més jove (PP).

Els regidors electes han anat jurant o prometen el seu càrrec segons la formula legalment establerta. Alguns com els de Junts per Creixell i ERC ho han fet amb la fórmula afegida de «per imperatiu legal». Els d'ERC hi han afegit també que treballaran per assolir la república catalana. La regidora del FIC ha afegit que ella treballarà per Creixell.

Jordi Llopart i Senent, candidat de JUNTS PER CREIXELL i actual alcalde en funcions, ha estat escollit i proclamat novament alcalde de Creixell per CINC vots favorables dels 11 membres que formen la Corporació municipal de l’Ajuntament de Creixell. Llopart ha obtingut 5 vots favorables, la candidata del PSC Montse Muñoz 3 vots favorables i el regidor del PP Jaime Serret 2 vots favorables. També hi ha hagut 1 vot nul. llopart ha estat proclamat sense majoria absoluta però per haver estat la llista més votada a les eleccions del 26 de maig.

Junts per Creixell governarà en coalició amb ERC i la regidora independent de la FIC-Units per Creixell, que li atorguen la majoria absoluta a l'ajuntament (sis vots d’onze totals). A l'anterior mandat es va verificar un pacte entre Llopart i la regidora de la FIC Pili Romero, que van governar en minoria i amb suports puntuals d'ERC, després que els dos regidors republicans abandonéssin el govern municipal poc temps després de començar la legislatura l'any 2015. Ara, el pacte amb ERC i la FIC es consolida i dona estabilitat al nou govern municipal. El PSC i el PP quedaran a l’oposició.

Així doncs el Ple de la Corporació municipal de l'ajuntament de Creixell per aquesta nova legislatura 2019-2023 estarà format per 3 regidors de JUNTS PER CREIXELL, 3 regidors del PSC, 2 regidors del PP, 2 regidors d'ERC i una regidora de la FIC-Units per Creixell.

Comentarios

Lea También