Josep Poblet serà diana per un dia

L’alcalde seurà en una cadira damunt d’una piscina i qui encerti el farà caure

01 agosto 2017 16:08 | Actualizado a 01 agosto 2017 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Qui no té ganes de fer punteria en una diana on hi ha assegut l’alcalde per veure com cau en una piscina plena d’aigua? Segur que hi ha moltes mans aixecades.

Aquest divertit joc que s’ha posat de moda en molts pobles i ciutats –la Watermelon tarragonina de Sant Magí, per exemple, és un referent– tindrà la seva versió per tercer any a Vila-seca: Es diu l’Splash! 

Aquest joc divertit l’organitza Sosciathlon, una ONG local que recull diners per organitzar una cursa solidària anual a la tardor i repartir els beneficis d’aquesta activitat esportiva a dues entitats que necessitin fons per continuar la seva tasca. Cada any es busca a qui donar aquest capital social.

L’Splash de la Festa Major d’Estiu de 2017 serà dijous, el dia gran, a partir de les 12.30 hores a la plaça de l’Església. Possiblement hi ha alguns participants abans, però s’espera el plat fort polític a la sortida de missa major.

Diverses personalitats passaran per aquesta cadira amb trampa per convertir-se en diana solidària per Sosciathlon. Les dues primeres edicions, diversos regidors van acceptar la invitació i es van mullar. «Però encara no havíem aconseguit convèncer l’alcalde», explica Carlos Morillo, un dels organitzadors.

La insistència de Sosciathlon ha donat els seus fruits i dijous, per fi, l’alcalde haurà de deixar corbata i vestit per mullar-se físicament per aquesta causa solidària. La presència de Josep Poblet de ben segur que augmentarà el nombre de participants, que tenen dret a dues boles per un preu de 20 euros.

Les normes de l’Splash obligaran a l’alcalde de Vila-seca a ser la diana del joc un parell de cops i per tant, a mullar-se doblement a la piscina que s’ubicarà a la plaça de l’Església.

Els participants que s’apuntin a l’acte solidari de la Festa Major d’Estiu de la ciutat aniran en ordre d’inscripció i l’espectacle començarà després de la missa de la Festa Major d’Estiu, a les 12.30 hores. Aquesta és la condició que va posar l’alcalde i que l’entitat ha respectat.
Cursa: diumenge 8 d’octubre

Els diners recollits a Vila-seca amb l’Splash engreixaran el compte d’aquesta entitat per celebrar el diumenge dia 8 d’octubre a Cambrils la seva anual cita esportiva. Ciclisme, atletisme o natació. Es pot apuntar a qualsevol de les tres proves del triatló, però només es pot competir en una d’elles.

En aquesta tercera edició, l’organització confia a poder superar els 1.200 participants de l’any passat a Salou o el miler del primer any a Vila-seca. «La prova esportiva solidària és rotatòria entre les tres ciutats. Així doncs, el que busquem és que cada cop més veïns i participants de la zona se sumin als actes i col·laborin per una causa solidària», explica Morillo. 

L’organització de les curses costa molts diners. Assegurança, personal, seguretat, camisetes... Tot aquest capital previ a la prova és el que s’està ara recollint en diferents actes solidaris per «poder oferir una cursa 100% solidària», conclou l’organització.

Comentarios
Multimedia Diari