Josep Rull: 'Han volgut muntar un espectacle mediàtic'

El Coordinador General de CDC ha negat 'categòricament que hi hagi hagut aportacions irregulars' i ha lamentat estar ja 'molt acostumats a que es faci ús d'actes d'aquest calibre amb finalitats polítiques'

19 mayo 2017 21:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Coordinador General de CDC, Josep Rull, ha ofert una roda de premsa per esclarir els registres que la Guàdia Civil ha dut a terme aquest matí a la seu del seu partit en el marc de l'operació 'Petrum 2' en la que s'investiga el suposat pagament de comissions del 3% a CDC per part de Teyco a canvi d'adjudicacions públiques. En aquest sentit, Rull ha negat 'categòricament que hi hagi hagut aportacions irregulars' i ha instat als agents a que 'demanin' el que necessitin, que 'els hi lliurrarem. No hi ha cap problema'. Rull ha assegurat que 'tot és clar, nét i transparent' i ha criticat que 'a hores d'ara encara no tenim clar quin és l'objecte d'aquest registre', lamentant a més estar ja 'molt acostumats a que es faci ús d'actes d'aquest calibre amb finalitats polítiques'. En aquesta línia, el Coordinador General de CDC ha vinculat els registres a la campanya per a les properes eleccions: 'Algú vol que això tingui molta incidència en la campanya. Aquests registres no ens alteraran. Han de deixar que la gent s'expressi lliurement el 27-S. No calen interferències polítiques', i ha afegit que 'tota la documentació està a la seva disposicio. Han volgut muntar un espectacle mediàtic'.

Per una altra banda, Rull ha fet referència al fet que la premsa hagi tingut coneixement dels registres abans que els propis afectats, fet que ha denunciat: 'Quan es dóna més importància a la cobertura mediàtica de l'escorcoll, s'han vulnerat principis i drets bàsics i demanem l'ampara que correspongui. Nosaltres en som totalment excèptics, això no tindrà recorregut'.

Finalment, el Coordinador General de CDC ha assegurat que 'hi ha aportacions públiques, clares i transparents a CDC per part de Teyco. No tenim cap problema en definir-ne l'orígen i cantitat' i ha mencionat xifres concretes per defensar la pressumta transparència del seu partit: Per una banda s'ha referit a unes primeres aportacions de Teyco els anys 2007, 2008 i 2009 per valor de 150.000 euros, corresponents al 1,7% del conjunt de donatius que tenia la fundació Catdem. I per una altra, Rull ha mencionat 207.000 euros (2,5%) aportats per Blue Green (empresa associada a Teyco) durant el 2012, 2013 i 2014. 'No hi ha cap aportació en els anys 2010 i 2011. Tots aquest diners són aportacions fetes d'acord amb el que la llei preveu i que no s'han de retornar', ha sentenciat.

 

Conesa: "No crec que només fem obres amb Teyco els ajuntaments convergents"

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès ha insinuat un rerefons polític en l'operació de la Guàrdia Civil d'aquest divendres en el marc de l'operació 'Petrum', que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a la fundació de CDC, Catdem: "No crec que només fem obres amb Teyco els ajuntaments convergents", ha etzibat l'alcaldessa, que assegura que en els pròxims dies farà una valoració política més extensa en seu de partit. Conesa afirma que la gestió en el sí de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, està "perfectament ajustada a la legalitat" i diu que l'Ajuntament té una voluntat de màxima col·laboració amb el jutge i la fiscalia per tal que s'aclareixin els fets.

Comentarios
Multimedia Diari