Jubilats amb ganes de provar coses noves a Torredembarra

Reportatge. L’associació de Jubilats va néixer l’any 1984 quan un veí  va deixar al seu testament una casa destinada a la gent gran a l’N-340

11 agosto 2018 18:55 | Actualizado a 11 agosto 2018 19:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra és una entitat sense ànim de lucre que fa 34 anys que està en actiu. L’associació va néixer l’any 1984 quan una persona del poble va deixar en el seu testament una casa exclusivament per a la gent gran del poble a l’N-340. A partir d’aquí, es disposa d’un local pels jubilats i es crea l’associació per tal de dur a terme activitats i formar un col·lectiu al poble. «A mesura que creix l’associació, el local de l’N-340 es queda petit i l’Ajuntament ens dóna el local actual al carrer de Tarragona,2», explica Antoni Parisi, president de l’associació.

«L’Ajuntament li dóna el nom de ‘Llar de jubilats’ i l’associació té el seu espai físic aquí, però el local com a tal està obert a tots els jubilats de Torredembarra, encara que no siguin socis de l’entitat; però, a no ser que siguin de l’associació o s’apuntin a les activitats, no poden participar en aquestes».

Canvi d’imatge
El gener de 2019, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra deixarà d’estar activa perquè es durà a terme un canvi d’imatge. És a dir, a partir del 2019, l’entitat tindrà un canvi de nom, passarà a dir-se Esplai de la gent gran de Torredembarra i la junta que la conformarà serà totalment nova.

El principal que la nova associació canviarà seran els estatus aprovats el 2014 de l’entitat actual. Per exemple, en aquests estatuts les persones d’altres municipis del voltant de Torredembarra com Altafulla o La Riera no poden formar part de l’associació, però la nova entitat tindrà un àmbit d’activitat centrat en tot el Baix Gaià. Respecte a això, el president explica: «Ara hi ha gent que ve d’altres municipis dels voltants, però ho han de fer com a convidats i no com a socis». I ha afegit que «hi va haver una època a la qual érem 1000 socis, ara només en som 700» perquè als primers anys de l’associació no hi havia altres entitats de jubilats als pobles del voltant.

Gran ventall d’activitats
L’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra du a terme una gran varietat d’activitats «perquè la gent es pugui entretenir i vingui a passar una bona estona», destaca Parisi. Tots els diferents tallers que fan al local de l’entitat són gratuïts pels socis, excepte en casos concrets i funcionen gràcies al fet que els professors són, majoritàriament, gent voluntària. El president de l’associació explica que «els professors són persones que saben com fer alguna cosa i volen compartir el seu coneixement».

Les diferents activitats tenen molt d’èxit entre els socis, que sempre estan disposats a intentar coses noves per poder aprendre i gaudir de coses noves. «L’activitat que té millor acollida són les sortides i les excursions, tant aquelles d’un dia com aquelles de més dies», declara Parisi. Una vegada al mes, es realitza un viatge de només un dia i un altre de més dies. Però no només hi ha activitats de lleure i d’entreteniment, sinó més formatives com el curs de memòria, «que té molt bona acollida i que ajuda molt als nostres membres que s’apunten», assegura Parisi.

Comentarios
Multimedia Diari