Jutjada per mossegar i amputar el dit d'una dona després d'una discussió a Cunit

L´encausada afirma que va notar que li posaven alguna cosa a la boca i que la va tancar, però que no en va ser conscient fins més tard

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’acusada de mossegar i amputar parcialment el dit d’una dona després d’una discussió de trànsit a Cunit (Baix Penedès) ha assegurat aquest dimarts a l’Audiència de Tarragona que només va notar que li posaven alguna cosa a la boca i que la va tancar. L’encausada, Consolación I.R., de 52 anys, ha declarat que l’estaven agredint i subjectant entre diverses persones i que no va ser conscient fins més tard que havia mossegat el dit de la dona. La víctima ha manifestat que l’acusada la va increpar a ella i a la seva família perquè la deixessin accedir amb el vehicle a l’aparcament d’un supermercat perquè estava a punt de tancar. La dona ha assegurat que, després d’aparcar, l’acusada es va adreçar a ells insultant-los de forma molt alterada, que li va propinar una puntada de peu a la zona genital i que, finalment, li va mossegar el dit polze de la mà esquerra, ocasionant la seva amputació parcial. El marit de la víctima ha explicat que l’acusada va escopir el fragment de dit i que ell el va recollir i conservar en gel per portar-lo a un centre mèdic. La fiscalia sol·licita per a l’acusada una pena de tres anys i dos mesó de presó, mentre que l’acusació particular eleva la petició fins als sis anys.

La víctima, Carmen V.C., ha declarat que el 4 de desembre de 2005 estava parlant amb el seu marit, els seus dos fills, la seva jove i dos néts en un pas de vianants, ubicat damunt la vorera d’accés al supermercat Intermarché, quan l’acusada va arribar amb el seu vehicle tocant el clàxon perquè s’apartessin per deixar-la passar i va començar a insultar-los des de la finestreta del cotxe.

Segons la víctima, tot i que l’espai era prou ampli, es van apartar i li van dir a la conductora que “se n’anés a comprar”. Després d’estacionar el vehicle, ha afirmat que l’encausada es va dirigir cap a ells “tota enfurismada”, va increpar un fill seu i, quan ella va intentar intervenir, Consolación I.R. li va propinar una puntada de peu als genitals i posteriorment li va mossegar el dit polze de la mà esquerra.

Segons han apuntat els familiars que eren amb la dona en el moment dels fets, l’acusada va escopir el fragment de dit al cap d’uns instants i el marit de la víctima el va recollir i el va guardar en gel per dur-lo al centre d’atenció primària. Posteriorment, segons la seva versió, l’acusada es va refugiar al seu vehicle i es va posar a parlar per telèfon fins a l’arribada de la policia local. Els dos fills de la dona han insistit que l’acusada es va mostrar “molt agressiva i alterada”.

A més, diversos familiars van témer que la dona els atropellés i han apuntat que potser tenia pressa perquè faltaven pocs minuts perquè el supermercat tanqués les seves portes. Per la seva banda, un dels agents de la Policia Local de Cunit que va intervenir ha apuntat que l’acusada va dir que creia que l’apallissarien i que va actuar de forma instintiva quan li van posar la mà a la cara. El marit de l’acusada ha afegit que la seva dona el va trucar “desesperada i espantada”.

Al seu torn, l’acusada ha manifestat que, quan va arribar a l’accés del supermercat, la víctima i els seus familiars li van dir que no tingués tanta pressa i, quan va aparcar, va sentir que la seguien increpant. “No m’agraden els crits i em vaig apropar per veure què passava i aquest va ser el meu gran error. Els vaig dir que no tingués tanta pressa i em van dir que me n’anés a comprar, cabrona de merda i jo vaig respondre al seu insult”, ha manifestat.

L’encausada ha afegit que, aleshores, la víctima va començar a cridar i es va abraonar damunt seu, estirant-li els cabells i esgarrapant-la. Posteriorment, segons la seva versió, un dels fills la va subjectar i la dona la va agredir, per la qual cosa ella va començar a cridar per demanar auxili. “Per cridar cal obrir la boca i vaig sentir que alguna cosa se’m posava a la boca i la vaig tancar”, ha apuntat.

Consolación I.R. ha explicat que, tot seguit, va poder anar cap al cotxe a “refugiar-se” ja que, segons ha dit, només tenia persones al damunt i la volien agafar perquè no se n’anés. L’acusada ha declarat que creia que la llençarien a terra i l’apallissarien i que només volia que la deixessin. Posteriorment, segons ha dit, va tenir coneixement que havia mossegat el dit de la dona. “Només vaig tancar la boca perquè em subjectaven mentre em pegaven”, ha reiterat.

La víctima va requerir tractament mèdic quirúrgic i dos mesos de curació, dels quals va estar sis dies hospitalitzada. A més, com a seqüeles va patir un estrès posttraumàtic, un perjudici estètic entre alt i moderat i l’amputació de la segona falange del primer dit de la mà dreta. Tot i que les parts han intentar pactar un acord abans del judici, finalment la vista ha tirat endavant i la fiscalia ha mantingut l’acusació i la petició de tres anys i dos mesos de presó per un delicte de lesions agreujades.

A més, en concepte de responsabilitat civil el ministeri fiscal ha sol·licitat una indemnització de 3.060 euros per les lesions i de 14.970 per les seqüeles, valorades pels pèrits forenses amb un total de 24 punts per l’amputació parcial del dit polze de la seva mà dominant. Per la seva banda, l’acusació particular que representa la víctima ha sol·licitat la pena màxima de sis anys de presó, mentre que la defensa ha sol·licitat la lliure absolució. En el darrer torn de paraula, l’acusada ha manifestat que no està boja i el judici ha quedat vist per sentència.

 

Comentarios
Multimedia Diari