Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ACA i Repsol acorden potenciar l'acord per a l'alliberament de cabals ecològics al Baix Gaià

S'ha proposat un cabal de crescuda d'entre 1 i 2 m3/s, un volum que s'alliberarà durant dos dies en els propers mesos

ACN

Whatsapp
Una imatge de l'embassament del Catllar. Foto: ACN

Una imatge de l'embassament del Catllar. Foto: ACN

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Repsol han acordat continuar col·laborant per potenciar i millorar l'alliberament de cabals ecològics del riu Gaià, aigua avall de la presa del Catllar, dins la comarca del Tarragonès. Aquest acord permetrà, per tant, ajustar el recurs alliberat i potenciar la generació de cabals de crescuda, segons ha apuntat la delegació del Govern a Tarragona. Entre els acords presos recentment s'ha decidit alliberar entre 1 i 2 m3/s des de la presa del Catllar en els propers mesos. La mesura es durà a terme durant dos dies consecutius, a ser possible després d'algun període de pluges.

Així s'ha manifestat a principis de mes en la 5a sessió participativa i de seguiment de l'acord entre l'ACA i Repsol per a l'alliberament de cabals ecològics al baix Gaià, que es va dur a terme a l'Ajuntament del Catllar el dia 9 d'abril de 2014.

En aquesta sessió s'ha constatat també que, durant l'any hidrològic 2013-2014, s'ha alliberat cabal ambiental, en concret el 36% de l'aportació d'aigua que va entrar a l'embassament del Catllar. Aquest és l'any hidrològic en què s'ha alliberat cabal ambiental de manera més contínua, ja que ha circulat aigua pel riu un 60% del temps.

Es continua així donant compliment al conveni signat per l'ACA i Repsol fa 5 anys, destinat a recuperar el cabal del tram final del riu Gaià.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También