Cambrils accepta 17 ofertes per adjudicar les guinguetes de les platges

L'associació Xiringuitos Platges de Cambrils amenaça de portar als jutjats la licitació si el procés no s'atura

27 septiembre 2021 17:39 | Actualizado a 27 septiembre 2021 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Cambrils accepta disset de les dinous ofertes que s'han presentat al concurs de licitació de les guinguetes per l'estiu vinent. Només quatre lots han quedat deserts, només. Ara, les empreses adjudicatàries han de presentar la documentació requerida i dipositar la garantia per assegurar l'assignació definitiva. Segons el consistori, el procés permetrà aconseguir un model "homogeni" que garanteixi mantenir la qualitat gastronòmica. Per la seva part, fonts de l'associació Xiringuitos Platges de Cambrils han explicat a l'ACN que no descarten la via judicial si el nou govern local -que es constitueix aquest dimarts- no atura la licitació, ja que consideren que el procés ha estat "il·legal".

Des del consistori cambrilenc es mostren satisfets per la participació de les empreses en aquest procés de licitació i remarquen que només quatre dels vint-i-un lots han quedat deserts en aquesta primera fase. Cada contracte té una durada de quatre anys, el màxim que permet la Llei 8/2020 de protecció i ordenació del litoral. Aquest estiu, divuit guinguetes han treballat a les platges de Cambrils.

Tot i que en un inici les ofertes s'havien de presentar abans del 2 d'agost, el consistori va allargar el termini fins el 16 d'agost després de reunir-se amb els membres de l'associació Xiringuitos Platges de de Cambrils. Tot i això, les nou empreses que han concursat no formen part de l'entitat. Segons el govern local, aquest procés respon a la necessitat de regularitzar la situació de les guinguetes i ha comptat amb la garantia de la lliure concurrència, la no-discriminació i la igualtat de tracte entre licitadors.

Cada licitador podia presentar-se a un màxim de lot de tres lots, com han fet cinc companyies. Fonts de l'associació Xiringuitos Platges de Cambrils consideren que això podria fer augmentar el nombre de lots declarats deserts, ja que les empreses podrien fer un pas enrere i posar en marxa únicament aquelles guinguetes que els siguin més rendibles.

Fonts de l'entitat han confirmat que aquest dimecres es reunirà amb el nou govern local aquest dimecres per intentar paralitzar el procés de licitació engegat. En cas que no sigui possible aturar-lo, no descarten presentar dos recursos contenciosos administratius al Jutjat de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari