L'Ajuntament de Cambrils condemna l'agressió sexual denunciada la nit de Sant Joan

El detingut passarà a disposició judicial en les properes hores

25 junio 2020 15:58 | Actualizado a 28 junio 2020 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Cambrils ha expressat "el seu rebuig més contundent davant l'agressió sexual patida la nit de Sant Joan per part d'una dona" al municipi. El presumpte autor va ser detingut pels Mossos d'Esquadra i passarà a disposició judicial a Reus en les properes hores, segons ha pogut saber l'ACN. En un comunicat, el consistori cambrilenc apunta que "qualsevol forma de violència exercida contra les dones vulnera els nostres drets fonamentals, la nostra llibertat i en el cas de la violència sexual la nostra sexualitat".

En la nota, el consistori posa "el pes de la responsabilitat en els homes masclistes que no entenen ni respecten que una relació s'estableix únicament des del consentiment conscient i lliurement atorgat, un consentiment que pot deixar de ser-ho en qualsevol moment i que ha de respectar-se de forma immediata". Per tot, l'Ajuntament insta a "desconstruir la cultura masclista que cosifica, objectualitza i hipersexualitza a les nenes i dones, que socialitza als nens i homes des dels privilegis sobre les dones, que fomenta l’egoisme, la violència i la desigualtat de gènere".

El consistori afirma que "es compromet a seguir treballant en coordinació amb altres administracions per conscienciar a la ciutadania i eradicar aquesta xacra". Cambrils disposa de la Xarxa d'Atenció a la Víctima (XAV) de la Policia Local i del Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD), que dona suport a les víctimes i les acompanya en coordinació amb altres serveis municipals. Durant el confinament, s'ha posat en marxa una campanya per promocionar els serveis d'atenció contra la violència masclista.

Comentarios
Multimedia Diari