Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament de Cambrils denunciarà al BBVA per una clàusula abusiva sobre un crèdit

Hi ha nombroses sentències judicials que han obligat als bancs a anul·lar aquest producte financer anomenat swap

Whatsapp
Imatge de l'Ajuntament de Cambrils. FOTO: DT

Imatge de l'Ajuntament de Cambrils. FOTO: DT

L’Ajuntament de Cambrils ha decidit interposar una denúncia contra l’entitat bancària BBVA per desfer-se d’una clàusula anomenada swap, signada l’any 2013, com una de les condicions per aconseguir el crèdit d’1.848.548,80 euros. Aquesta clàusula abusiva suposa un sobrecost anual de l’entorn dels 20.000,00 euros per les arques públiques amb data de venciment 2020, que l’Ajuntament ha de pagar independentment de si es pot liquidar el deute abans del previst.

Durant els últims mesos, nombrosos clients d’entitats han presentat denúncies per aquest tipus de productes financers i han aconseguit sentències judicials favorables que han condemnat als bancs a anul·lar-los per ser considerats abusius i, fins i tot, a retornar els diners que s’havien pagat sota aquest concepte.

El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha afirmat que la decisió s’ha pres per la responsabilitat que té el govern de vetllar per l’economia municipal i defensar així els interessos del tots els cambrilencs i cambrilenques. El regidor també ha explicat que aquesta mateixa setmana l’Ajuntament s’ha reunit amb els responsables del BBVA per intentar negociar el contracte però que aquests no han cedit i han preferit la via judicial. “Davant d’això, com a bons gestors dels recursos de la ciutat, no podem fer una altra cosa que seguir lluitant i portar el tema als tribunals”, ha assegurat.

En els propers dies, l’Ajuntament iniciarà un procés de licitació per contractar els serveis jurídics que portaran el cas.

Què és un swap?

El swap, durament criticat pels jutges, és una pràctica que ha afectat milers de consumidors. Es tracta d’una assegurança subscrita amb una entitats bancària en el marc d’un crèdit que fixa el tipus d’interès durant un període establert. El problema és que l’índex es va fixar quan l’euríbor va tocar el seu màxim i en el context econòmic actual aquest llindar no se supera.

En el cas del swap de Cambrils, el topall fixat és d’un 7%, quan l’euríbor a data d’avui és negatiu 0,303%. A més, tot i que ara l’Ajuntament tingui liquidesa per cancel·lar el deute, hauria de seguir pagant els interessos fins a la data del venciment.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También