L’Ajuntament de Cambrils redueix un 77% la ràtio d’endeutament en 6 anys

El deute consolidat actual, que se situa en el 28,75%, és el més baix dels darrers 20 anys

20 septiembre 2021 19:00 | Actualizado a 25 septiembre 2021 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils ha aconseguit reduir un 76,99% la ràtio d’endeutament en només 6 anys. Al juny de l’any 2015, el deute era de 46,4 milions d’euros (105,74 % de ràtio d’endeutament), mentre que a data d’avui és de 12,9 milions d’euros (amb un endeutament consolidat del 28,75%, el més baix dels darrers 20 anys). Amb aquestes xifres, el deute per habitant s’ha reduït en 1.039,43 euros, passant dels 1.409,74 euros de deute per habitant del juny del 2015 als 370,31 del setembre del 2021.   

D’altra banda, ja està prevista la concertació d’una operació de crèdit per a l’execució dels projectes de la Rambla Jaume I, l’avinguda de l’Esport i el Barranc de la Verge del Camí per import de 3,9 milions d’euros, que situarà la ràtio d’endeutament en un 26,66% a finals de 2022.  

El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que les claus per aconseguir el sanejament de les finances municipals, es concreten en diferents accions i mesures adoptades des del juny de 2015 fins avui.  

“No ha estat fàcil, ha calgut treballar amb molt de rigor per aconseguir optimitzar els recursos existents i realitzar amortitzacions extraordinàries”, ha assegurat el regidor. “D’aquesta manera s’ha alleugerit la càrrega financera i això ha permès destinar aquests recursos a altres despeses que ha d’assumir l’Ajuntament, millorant els serveis i infraestructures”,  ha afirmat Gila.  

L’Ajuntament de Cambrils va ser un dels pioners, l’estiu del 2015, en la implantació de la contractació electrònica per tal de reduir els costos i optimitzar la contractació, que es va traduir en estalvi. Durant aquests sis anys s’han implementat diferents mesures de control i fiscalització, orientant la gestió dels recursos públics cap a l’eficàcia i l’eficiència. 

Jaume Gila ha explicat que els diferents pressupostos que s’han aprovat, han tingut en compte els drets socials, la millora de la gestió dels residus, el suport a l’activitat econòmica, el dret a l’habitatge, el suport a l’educació, la cultura, l’esport i la joventut, en el marc de la transparència i el bon govern. 

Els romanents dels diferents pressupostos obtinguts durant aquests 6 anys han estat positius, fet que ha permès realitzar diferents accions de millora, fer front a l’impacte de la Covid-19 i donar resposta a les necessitats en cada moment. També els indicadors econòmics dels exercicis des del 2015 fins al 2020, han estat favorables i complint amb els principis de bona gestió econòmica, i així ho han informat els tècnics municipals. 

El regidor ha destacat que l’estalvi aconseguit s’ha traduït en mesures per rebaixar la pressió fiscal, ampliant les subvencions i bonificacions, implementant la tarifació social vetllant per tenir uns serveis de qualitat, així com ampliant la freqüència de pagament a proveïdors que treballen per l’Ajuntament, afavorint la liquiditat d’aquests.  

Finalment, Jaume Gila ha explicat que la gestió econòmica que s’ha fet durant aquests anys també ha permès donar resposta als efectes de la pandèmia i a les noves necessitats dels contribuents, modificant les ordenances, derogant algunes taxes, modificant el calendari fiscal amb l’ajornament dels terminis de pagament de tributs, avançant el pagament de factures als proveïdors municipals o indemnitzant els contractes suspesos. “La Covid-19 ha comportat una minoració dels ingressos i majors despeses, que han motivat adaptacions al pressupost per garantir els serveis socials i sanitaris bàsics, plans d’ocupació, ajudes al sector comercial i de restauració, així com subvencions”, ha conclòs el regidor. 

Comentarios
Multimedia Diari