L'Ajuntament de Cambrils s'adhereix a l’Aliança Educació 360

L’objectiu és fer realitat el dret de tots els infants i adolescents a aprendre més enllà de l’escola

28 abril 2020 10:51 | Actualizado a 28 abril 2020 10:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Cambrils s'ha adherit a l’Aliança Educació 360, que planteja connectar els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais lectius i no lectius de la vida de la persones. Es tracta de vincular escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat i vetllar per garantir l’equitat educativa i la igualtat d’oportunitats, amb el convenciment que el futur de l’educació passa per una mirada global de 360 graus.

La iniciativa vol recollir tota la riquesa educativa que han aportat totes les accions precedents, com Plans Educatius de Ciutat (PEC) i els Plans Educatius d'Entorn (PEE), i esdevenir l’eina que reforci la transformació de la comunitat educativa i de tot el sistema educatiu.

L’Aliança aplega més de 250 ajuntaments, entitats, centre educatius, xarxes d’àmbits temàtics i territorials, associacions i col·legis professionals i grups de recerca d’universitats catalanes.

El regidor d’Educació, Alejandro Garcia, ha assegurat que davant de la crisi del Covid-19 aquesta Aliança té més sentit encara perquè el repte de l’equitat educativa és més urgent que mai. «Per multiplicar les possibilitats d’aprenentatge cal que els agents educatius treballem en xarxa per unir esforços i trobar camins consensuats», ha afirmat el regidor.

Alejandro Garcia ha explicat que és necessari caminar cap un nou model de política pública que garanteixi aquesta equitat educativa, on els infants i el jovent siguin els protagonistes de l’aprenentatge. «Però aquest camí no es pot fer de manera individual, s’ha de treballar de forma col·lectiva, reduint la bretxa d’oportunitats tant dins com fora de l’escola, reforçant la màxima que tot i tothom educa», ha afirmat. «L’educació no pot ser intermitent, ha de ser contínua i comprendre tot l’espai-temps vital», ha conclòs.

El Departament d’Educació de l’Ajuntament sempre ha impulsat accions per aconseguir que tots els organismes que treballen en l’atenció i l’educació dels membres més joves de la societat puguin oferir un treball articulat, coordinat i coherent. L’adhesió a l’Aliança Educació 360 és un fer un pas més en l’assoliment d’aquest objectiu de treballar en xarxa amb la idea de que no només educa l’escola.

L’any 2004 l’Ajuntament ja es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) i l’any 2007 va posar en marxa la consolidació del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) per fer efectius els principis de la Ciutat Educadora. Més recentment, el 2017, l’Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per al Pla Educatiu d’Entorn (PEE), amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, la interculturalitat, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

Comentarios
Multimedia Diari