L’Ajuntament de Creixell i les accions en favor del comerç i la sanitat, en la pandèmia

No s’ha cobrat la taxa d’ocupació de via pública amb taules i cadires als establiments de restauració del municipi

12 marzo 2021 13:19 | Actualizado a 12 marzo 2021 13:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Suport al comerç

Des de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Creixell, que té com a responsable a Jaime Serret, durant el 2020 no s’ha cobrat la taxa d’ocupació de la via pública als establiments de restauració i només el 50% de la taxa als paradistes del mercadet ambulant. Per altra banda s’ha destinat una partida de 21.000 € a repartir entre tots els comerços que no eren essencials i van haver de romandre tancats; un ajut que enguany s’ha previst doblar, i que es farà públic al seu moment.

Per a aquest 2021 es continuarà donant suport, en matèria de terrasses, al sector de la restauració i paradistes del mercat ambulant. Pel que fa al pressupost municipal de l’Ajuntament de Creixell recalcar que hi haurà un increment important de suport al comerç, amb dotació econòmica superior a la de l’any anterior.

Així mateix, s’està treballant conjuntament amb amb l’àrea de Turisme, per endegar una campanya de dinamització per incentivar el turisme de proximitat, català, estatal i europeu. Serret, recorda que «a Creixell tenim 5 càmpings, amb clients de la Unió Europea, i a la vila  hi ha una colònia estable d’alemanys, a més d’estar agermanats amb els municipis francesos de Vorey sur Arzon i Saint Vincent».

A finals de 2020 es va posar en marxa la campanya, Compra amb el cor, compra a Creixell amb la creació d’unes targetes que, amb la compra als establiments del poble, donaven dret a fer-se amb bosses de compra i mascaretes de protecció anti Covid FFP2. La iniciativa va afavorir les compres de proximitat abans de Nadal.

Jaime Serret subratlla que caldrà veure «com evoluciona aquí la crisi sanitària i com aquesta condiciona les accions a dur a terme, a més de la mobilitat en la recepció de visitants».

Suport a la Sanitat

Durant l’any passat l’Ajuntament de Creixell, a través de l’àrea de Benestar, Atenció Social, Sanitat i secretaria de la Dona i Igualtat, encapçalada per la regidora Chelo Picón, va realitzar diferents accions conjuntes de manera coordinada amb la Policia Local, Protecció Civil, Brigada Municipal i voluntaris. 

Aquest grup de voluntaris creat per fer front als efectes de la Covid-19 «als que des de l’Ajuntament agraïm, d’allò més, la seva valuosa tasca altruista», destaca Picón.

La labor impulsada per l’Ajuntament amb la col·laboració del voluntariat va ser de gran ajuda per a les famílies confinades al domicili; fer la compra de primera necessitat, anar a la farmàcia i dur-los a casa els medicaments, repartir targetes moneder a les famílies amb nens sense beques menjador, per valor d’entre 150 i 400 euros, distribució de bosses de menjar entre els més vulnerables i amb risc d’exclusió social, són algunes de les accions.

Com diu Chelo Picón, «la pandèmia i la resposta de tanta gent anònima ha palesat que Creixell és un municipi solidari».

Comentarios
Multimedia Diari