Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament de Mont-roig proposa crear una via verda un cop es desmantelli la via del tren

El consistori vol integrar l'espai a la trama urbana i donar-li un ús de lleure

ACN

Whatsapp
La via del tren al seu pas per Miami Platja, amb un pas elevat al fons

La via del tren al seu pas per Miami Platja, amb un pas elevat al fons

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha anunciat aquest dimecres la seva intenció de convertir la zona que ocupa la via del tren, a Miami Platja, en una via verda, una vegada s'hagi desmantellat pel trasllat del trànsit ferroviari al Corredor del Mediterrani. Morancho s'ha reunit aquest matí amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, que ha confirmat que la infraestructura ferroviària quedarà en desús d'aquí a uns mesos. Una altra qüestió que s'ha tractat a la trobada és l'estat de l'N-340. Fa anys estava prevista una cessió al consistori dels deu quilòmetres que passen pel municipi, cosa que actualment ja no és possible. Ara volen negociar alguna millora a la via.

Una representació del govern municipal de Mont-roig del Camp, encapçalada per l'alcalde Fran Morancho, s'ha reunit aquest matí amb Jordi Sierra, subdelegat del govern espanyol a Tarragona. La trobada, a la qual també hi han assistit el primer i segon tinent d'alcalde, Ferran Pellicer i Juan Gallardo, ha servit per tractar diverses qüestions relacionades amb les infraestructures que afecten al municipi i que són de competència estatal.

Un dels temes que s'han posat sobre la taula ha estat la via del tren, al seu pas per Miami Platja. Sierra ha confirmat que en els propers mesos es traslladarà definitivament el trànsit ferroviari al Corredor del Mediterrani i l'actual via del tren que travessa el municipi quedarà inutilitzada. Des de l'Ajuntament se li ha traslladat la voluntat que l'actual via quedi desmantellada per tal de poder-la integrar a la trama urbana i donar-li un ús de lleure. Una de les possibles solucions que s'ha apuntat per a la zona desafectada seria l'ús com a via verda.

D'altra banda, l'alcalde i els regidors també han traslladat al subdelegat la seva preocupació per l'estat de l'N-340. La cessió com estava prevista fa uns anys, en què l'Ajuntament assumia els deu quilòmetres a canvi d'una dotació econòmica, ja no és possible. Actualment les condicions de Foment han canviat i les cessions ja no van acompanyades de prestacions econòmiques. Davant d'aquesta situació, Sierra s'ha ofert a fer de mediador amb la delegació a Tarragona de Carreteres de l'Estat, per tal que el consistori pugui negociar algun tipus de millora concreta, tant per dins com per fora de la trama urbana. Una altra opció seria estudiar la cessió del tram de carretera que passa per la zona urbana de Miami Platja.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También