L’Ajuntament de Vandellòs i Comaigua col·laboren per ajudar els més necessitats

Gràcies a l’acord que han renovat, les famílies i persones amb risc d’exclusió social podran accedir als ajuts del fons de solidaritat de l’empresa

22 octubre 2020 12:33 | Actualizado a 22 octubre 2020 12:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el gerent de COMAIGUA, Quim Vicens, han signat el conveni de col·laboració entre ambdues parts. Per mitjà d’aquest acord, les persones en risc d’exclusió social, usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram, podran accedir enguany als ajuts del Fons de Solidaritat posat en marxa per COMAIGUA.

Aquests ajuts podran comportar l’exempció del pagament de l’import corresponent al consum responsable (150 litres/persona i dia) als conceptes de la factura de l’aigua que siguin de titularitat de COMAIGUA, amb excepció del cànon de l’aigua (Agència Catalana de l’Aigua). A aquest Fons de Solidaritat, COMAIGUA hi destinarà enguany 3.300 euros, aproximadament, com l’any passat.

Com a novetat, entre els criteris per a l’atorgament de l’ajut, l’Ajuntament i COMAIGUA valoraran que el consum sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint en compte com a referència el consum de 150 litres/persona i dia, valor que s’ajusta al que determina l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A més, les persones beneficiàries del Fons de Solidaritat seran instades, en el moment de rebre l’ajut, a assistir a Jornades de conscienciació de consum responsable, que organitzarà COMAIGUA amb la col·laboració dels Serveis Socials, amb la finalitat de fer realitat la sostenibilitat mediambiental i desenvolupar un major compromís socials amb els col·lectius més vulnerables, quan la situació epidemiològica actual i les autoritats sanitàries ho permetin.

En aquestes Jornades també s’informarà els ciutadans i ciutadanes dels ajuts disponibles o tarifes bonificades que suposen una reducció de la factura per a alguns grups de població específics o amb circumstàncies de necessitat.

Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts i compleixin els requisits, especificats en les ordenances fiscals municipals, s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament. El personal d’aquest departament serà el que enviarà a COMAIGUA el document de sol·licitud de l’ajut en què s’acrediti una situació econòmica que justifiqui l’atorgament de l’ajut.

Amb la renovació de l’acord de col·laboració, per sisè any consecutiu, tant l’Ajuntament com l’empresa subministradora de l’aigua al municipi s’han compromès a donar suport als col·lectius de la societat que més estan patint els efectes de la crisi econòmica, tal com ha explicat la regidora de Benestar Social, Lupe Capella, present a l’acte de signatura del conveni.

En concret, un total de 16 famílies es van beneficiar l’any passat del Fons de Solidaritat de COMAIGUA.

Comentarios
Multimedia Diari