Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament de Vila-seca aprovarà un pressupost de 31 milions per l'any vinent

Es prioritza un any més la inserció laboral, la formació i la lluita per a l’ocupació i com a gran inversió destaca el projecte del Celler Noucentista.

Diari de Tarragona

Whatsapp
IImatge d'arxiu del celler de Vila-seca, que serà la inversió estrella de 2018. FOTO: Pere Ferré

IImatge d'arxiu del celler de Vila-seca, que serà la inversió estrella de 2018. FOTO: Pere Ferré

Aquest vespre, el plenari municipal de Vila-seca aprovarà el pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2018. En concret, i a proposta de la regidoria d’Hisenda i Activitat Econòmica, s’ aprova el pressupost municipal per un total de 30,98 milions d’euros i que un cop consolidat, amb la incorporació del Patronat Municipal de Música i del Patronat Municipal de Turisme apuja a un total de 31,46 milions d’euros.

Cal recordar la major part del creixement del pressupost municipal (un 13,9%), correspon al capítol d’inversions amb l’inici de la restauració del Celler Noucentista, un gran macro projecte de promoció turística  i d’activació cívica i cultural pel municipi de Vila-seca.

Tal i com recull la memòria del pressupost, els trets més rellevants són els següents:

Els serveis municipals d’ocupació mantenen les seves prioritats en la lluita contra la precarietat laboral i en la protecció dels col·lectius més vulnerables, amb incentivació a les contractacions de llarga durada i la contractació indefinida. S’incentivarà molt especialment la contractació de majors de 45 anys.

Es mantindran els esforços en suport a l’autoocupació per emprenedors, que han donat molt bon resultat en els darrers anys.

Es remodela i reforça extraordinàriament l’Àrea Bàsica de Serveis Socials i es posa en funcionament el Servei d’Intervenció Socioeducativa per a una major atenció a la població escolar.

Es prioritza la gran inversió en la restauració del Celler Noucentista com un element d’atracció turístic i que està cofinançat pel programa FEDER.

Es continuaran amb les inversions per tal de millorar l’accessibilitat a tots nivells per les persones amb mobilitat reduïda (tan bon punt es disposi dels romanents de tresoreria d’anys anteriors).

D’una banda, s’actuarà en l’espai públic, amb la continuació i increment de les inversions en l’eliminació de barreres arquitectòniques, cercant l’objectiu de la ciutat 100% accessible.

En segon lloc, es mantindrà la línia d’ajuts a la rehabilitació i millora de l’habitabilitat i l’accessibilitat d’edificis amb la subvenció a la instal·lació d’ascensors facilitant ajuts que poden arribar al 80% del cost total.

Es manté la congelació de les ordenances fiscals, com ha succeït des de l’any 2009 (excepció només del 2012) i es mantenen les mesures per facilitar el pagament dels tributs municipals mitjançant el fraccionament de rebuts, a més de la possibilitat d’aplicar un tractament individualitzat de fraccionament per aquells contribuents que ho sol·licitin.

Es generalitzen les bonificacions d’IBI a les famílies nombroses i monoparentals i s’afegeix també un ampli ventall de bonificacions en l’accés a les llars d’infants en funció de la renda familiar i bonificacions addicionals pera famílies monoparentals pels ensenyaments de música.

Pressupost 2018

Capítol Inversions

 

Remodelació i nova construcció edificis municipals

100.000

Equipament utillatge seguretat

18.600

Equipament maquinària brigada i serveis

30.850

Equipament transport seguretat i serveis

63.600

Equipament transport brigada

75.000

Mobiliari seguretat i equipament serveis generals

45.500

Equipament i aplicacions informàtiques

69.000

Emissores portàtils protecció civil

15.000

Adquisició bèstia seguici popular

15.000

Restauració celler noucentista Vila-seca

5.110.000

Pla renovació material logístic

25.000

                                                                                                              5.567.550 euros

Comentarios

Lea También