Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament ofereix noves subvencions per fomentar l’ocupació i l’emprenedoria

Per quart any consecutiu es posa en marxa aquesta línia d’ajudes a les empreses que contractin persones desocupades, i, de nou, amplia la subvenció a l’autoocupació i l’emprenedoria.  

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'alcalde, Pere Virgili, i José Ibort, president de la comissió d’Ocupació, amb Andreu Suriol, president, i Josep Gispert, secretari general de la Cambra de Comerç de Tarragona.

L'alcalde, Pere Virgili, i José Ibort, president de la comissió d’Ocupació, amb Andreu Suriol, president, i Josep Gispert, secretari general de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Amb l’objectiu d’incentivar l’ocupació i oferir una solució a l’increment dels índex d’atur dels últims anys, l’equip de Govern de Roda de Berà torna a engegar la línia d’ajudes a empreses, autònoms i emprenedors. La iniciativa, la qual es va posar en marxa ara fa quatre anys, va esdevenir al seu moment pionera al territori en l’àmbit del foment de l’ocupació.

Al 2015 es van detectar algunes necessitats que no estaven incloses dins les bases, motiu pel qual l’equip de Govern va decidir durant el passat exercici ampliar l’objecte de la subvenció i va redactar unes de noves amb dues línies subvencionables ben diferenciades.

Per al 2017 les bases reguladores s’han mantingut i la subvenció es torna a dirigir a empreses de tot el Tarragonès i del Baix Penedès que contractin persones desocupades empadronades a Roda de Berà, i per altra banda, una segona línia destinada a l’autoocupació i l’emprenedoria al municipi, tenint en compte que l’actual situació ha obligat a moltes persones a optar per crear els seus propis negocis.

L’objectiu del projecte Roda de Berà per l’ocupació i l’emprenedoria té l’objectiu de dinamitzar el mercat de treball recolzant a les petites i mitjanes empreses compromeses amb la creació d’ocupació, fomentar la contractació d’aturats empadronats a Roda de Berà, recolzant així als col·lectius més vulnerables, i impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació i ajudar als emprenedors.

Els pressupostos de l’exercici preveuen una consignació total de 85.000 euros. Les ajudes tindran caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017, i les sol·licituds s’hauran de presentar abans del 30 de juny.

L’import de la subvenció serà del 50% del cost total del contracte, el qual ha de ser d’un mínim de tres mesos de durada i amb una jornada mínima del 50%, amb un màxim a atorgar de 10.000 euros per a cada empresa. Pel que fa a l’autoocupació es pagarà el 50% de les despeses detallades de l’activitat amb un màxim de 3.000 euros.

Diferents accions planificades

Tot i que des de l’any passat les bases es van simplificar per facilitar la tramitació administrativa, la sol·licitud i la justificació de les subvencions, s’ha detectat que encara hi ha empreses o autònoms que desconeixen el pla d’ajudes o no saben quins són els tràmits que s’han de seguir per acollir-s’hi.

En el marc de les accions planificades, l’alcalde, Pere Virgili, i José Ibort, president de la comissió d’Ocupació, Benestar i Transparència de l'Ajuntament, visitaran les gestories del municipi perquè facin arribar la informació als seus clients; i es reuniran amb les principals federacions i associacions empresarials de les comarques del Tarragonès i Baix Penedès.

La primera trobada va ser amb els representants de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol, president, i Josep Gispert, secretari general. Finalment, també es reuniran amb els sindicats amb representació a la província; així com amb la càtedra d’emprenedoria i creació d’empreses de la URV. 

Temas

Comentarios

Lea También