L’Altacústic tanca amb qualitat musical i seguretat

Enguany s’han celebrat set concerts a l’escenari de l’església d’Altafulla

20 julio 2020 06:40 | Actualizado a 21 julio 2020 08:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un marc incomparable, una selecció musical acurada i les mesures de seguretat més exigents. Aquests són els tres eixos que defineixen l’Altacústic 2020, el festival de música independent d’Altafulla, que ahir diumenge va tancar la seva setena edició, la més especial, marcada per l’actual situació d’emergència sanitària, però amb el llistó elevat pel que fa a les mesures de seguretat.

Per tal de garantir la salut de tots els assistents als set concerts que s’han programat des del dijous 16 de juliol, l’organització va prendre mesures com limitar l’entrada a les actuacions fins a omplir un total de 160 localitats i centralitzar els tres espais habituals en altres edicions en un únic escenari, ubicat a la plaça de l’Església, adaptat perquè els assistents gaudissin de la música mantenint en tot moment les distàncies de seguretat. A més a més de l’obligació de dur mascareta, l’organització va facilitar gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte i va mirar la temperatura de cada persona del públic abans de cada concert.

«Per a nosaltres ha estat molt important poder oferir un festival segur i de qualitat en temps tan complicats com els actuals, en els quals bona part de l’oferta cultural ha davallat», van manifestar tant des de l’Ajuntament d’Altafulla com des de l’organització del festival, tot assenyalant que «tots els implicats hem treballat de valent per poder tirar endavant un festival que ja és un dels emblemes del municipi i que enguany ha estat una veritable porta musical de les comarques de Tarragona».

«Amb l’Altacústic vam veure que hi havia l’opció de readaptar-lo per tal de mantenir-lo en un any difícil, que demostra que l’estiu altafullenc no s’atura. Com a Ajuntament seguim apostant per la cultura», va manifestar el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera. Segons la responsable de Cultura, Gemma Maymó, «com a administració pública tenim molt clar que cal fer una aposta forta per l’art i la cultura».

«Ha estat un luxe poder actuar en un festival com aquest en un any marcat per la davallada d’actes culturals i de festivals», manifestà Ferran Palau, un dels caps de cartell de l’edició d’enguany.

Amb les entrades esgotades, les formacions que s’han fet seu l’escenari han estat Judit Neddermann, Mazoni, El Petit de Cal Eril, Roger Benet, Anna Andreu, Magalí Saré i Manel Fortià. L’actuació d’ahir (Joina) va haver de ser suspesa per problemes de veu de l’artista. En total, 1.120 persones han gaudit de música en directe.

Comentarios
Multimedia Diari