Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Arxiu Municipal de Cambrils rep la visita d’alumnes de l’IES Ramon Berenguer IV

Els estudiants han pogut conèixer com es gestiona la documentació i les possibilitats que ofereix l’arxiu per realitzar els seus treballs de recerca.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alumnes de l'Institut Ramon Berengher de Cambrils, a l'Arxiu Municipal.

Alumnes de l'Institut Ramon Berengher de Cambrils, a l'Arxiu Municipal.

Un grup de deu alumnes de batxillerat de l’IES Ramon Berenguer IV de Cambrils han realitzat una visita a l’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) amb la intenció de conèixer de quina manera un arxiu municipal de dimensions mitjanes gestiona la documentació que genera la institució a la qual serveix.

És a dir, com dins de l’Ajuntament de Cambrils es creen els documents, es classifiquen, es descriuen, passen les diferents fases de la seva vida, es conserven i s’utilitzen diàriament per a la consulta dels diferents departaments i per a la consulta dels usuaris externs.

A partir de diferents documents, els alumnes han pogut veure els diferents suports en els que s’emmagatzema la documentació (paper, digital, etc.), quin és l’origen d’aquests documents (creació pròpia, cessió), quins valors tenen, com es poden utilitzar (per a usos administratius, tècnics o culturals) i quina divulgació se’n pot fer.

D’altra banda els alumnes han obtingut informació de les possibilitats que ofereix l’Arxiu Municipal de Cambrils per poder realitzar els diferents treballs de recerca que durant la seva activitat formativa tenen que realitzar a l’institut.

Aquesta visita forma part de la línia de divulgació de l’AMCAM adreçada a diferents públics i, més concretament, de l’atenció preferent que des de fa anys es presta als alumnes dels diferents nivells d’ensenyament, des d’infantil, primària i secundària fins al nivell universitari.

Temas

Comentarios

Lea También