L'Audiència de Tarragona jutjarà l'exalcalde de Roda de Berà per malversació

El ministeri públic acusa l'exalcalde d'haver cobrat dos avançaments de forma presumptament irregular que van ascendir a 125.000 euros

19 mayo 2017 21:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Audiència de Tarragona jutjarà l'exalcalde de Roda de Berà Pedro Figueiredo (PP), el pròxim dia 14, per un delicte de malversació de fons públics pel qual el fiscal demana tres anys de presó i sis mesos d'inhabilitació, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El judici se celebrarà en la Secció Segona amb jurat popular i el primer dia de la vista, després de l'elecció del jurat el dia 11, està previst que declari l'exalcalde i els altres dos acusats, l'exinterventor Luis Caramés i l'exsecretari municipal Jordi Reina, que en el moment dels fets era tresorer accidental.

El fiscal demana per a aquests dos acusats cinc anys de presó i inhabilitació i, en el cas de l'exinterventor, també una indemnització.

El ministeri públic acusa l'exalcalde d'haver cobrat dos avançaments de forma presumptament irregular que van ascendir a 125.000 euros.

El 2009, el grup municipal de CiU va denunciar que Figueiredo havia cobrat dos avançaments, un de 50.000 i un altre de 75.000 euros, autoritzats per l'interventor, sense cap tipus de justificació ni de control.

En la instrucció del cas, el jutge va assenyalar que els diners s'havien usat per a fins privats de l'exalcalde, que es va donar de baixa del partit en ser imputat.

Està previst que el judici quedi a punt per veredicte dijous 17, després de prestar declaració els testimonis i presentar proves pericials.

Comentarios
Multimedia Diari