Más de Costa

Costa ALTAFULLA

L'EINA vol una coalcaldia a Altafulla amb Jordi Molinera i Alba Muntadas

Aquesta serà una línia vermella de qualsevol pacte de govern perquè volen “innovar políticament i passar de lideratges egocèntrics a lideratges compartits i paritaris”, diu Molinera

ACN

Whatsapp
Jordi Molinera, cap de la formació d'EINA Altafulla. FOTO: ACN

Jordi Molinera, cap de la formació d'EINA Altafulla. FOTO: ACN

El relleu de Fèlix Alonso al capdavant de l’Ajuntament d'Altafulla serà doble perquè l’EINA , el partit que va guanyar les eleccions de diumenge, vol implementar una coalcaldia amb Jordi Molinera i Alba Muntadas. En una entrevista a l’ACN, Molinera diu que . "Creiem que podem ser un petit experiment que ja funciona en d’altres països”, afegeix.

La candidatura d’ERC ja treballa en un nou “govern republicà”. Molinera assegura que durant aquesta setmana es reuniran amb tots els grups i que diumenge ho analitzaran en assemblea. Mentre les diferències programàtiques amb Alternativa Altafulla són “grans”, Molinera apunta que amb Junts, el PSC i Ara Altafulla “poden haver-hi punts de trobada”. L’EINA necessita dos regidors per sumar majoria absoluta al consistori, que en aquest mandat passa d’onze a tretze seients en haver superat el municipi el llindar dels 5.000 habitants. 

Segons l’alcaldable, l’etapa d’Alonso s’ha caracteritzat “per una mancança de participació o de voler escoltar la ciutadania”, per la qual cosa s’emplaça a revertir la situació. “Volem escoltar a tothom i crear un consell de veïns de Brises del Mar, o consells de comerç i de cultura. A la gent d’Altafulla li agrada molt opinar i cal que tinguem les orelles ben obertes durant tot el mandat i no només un cop cada quatre anys”, assenyala.

Molinera aposta per un govern republicà que “escolti, sigui participatiu i tingui en compte la transparència”. Un dels principals reptes de la formació en el nou mandat és donar resposta a la demanda d’un centre de dia per a gent gran. L’EINA es compromet a analitzar les propostes i a debatre amb els veïns on s’ha d’ubicar. D’altres prioritats són la creació de les regidories de Treball i Habitatge. 

Al seu torn, la coalcaldable Alba Muntadas assegura que tenen la voluntat de dur a terme els seus projectes amb el màxim suport i que per això aposten per l’entesa. “Som dels que pensem que parlant la gent s’entén i creiem que, com més persones se sumin al projecte de l’EINA, millor repercussió tindrà al municipi”, subratlla. 

Gràcies als prop de 900 vots obtinguts a les urnes, la candidatura de l’esquerra independentista ha aconseguit guanyar dos representants respecte el 2015 i situar-se com la llista amb més regidors. L’equip l’integren Jordi Molinera, Alba Muntadas i Daniel Franquès, que ja han treballat a l’Ajuntament en el darrer mandat, i Gemma Maymó i Àlex Cañas, que s’hi incorporen.

Temas

Comentarios

Lea También