L’Ensemble O Vos Omnes, concert amb el seu barroc propi a l’Auditori Josep Carreras

Actuen divendres a Vila-seca, a partir de les 21 h, seguint el referent del compositor Heinrich Schütz, sota la direcció de Xavier Pastrana 

21 marzo 2019 17:03 | Actualizado a 21 marzo 2019 17:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà demà el pròxim concert de la temporada de primavera, que serà protagonitzat per l’Ensemble O Vos Omnes i tindrà lloc divendres a les 21 hores. 

Heinrich Schütz (o Sagittarius, el seu pseudònim) és, sens dubte, una de les figures principals del barroc anterior a J. S. Bach. Però també és un referent absolut de la música coral. L’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana, ha tingut des dels seus inicis una preferència per a aquest compositor, al qual, fa uns anys, va dedicar un monogràfic que va portar diverses obres seves arreu de Catalunya. D’aquesta última experiència en va néixer un desig: fer un nou programa que combini música d’aquest compositor amb la d’un compositor viu establint, d’alguna manera, un diàleg impossible però apassionant entre H. Schütz i la música dels nostres temps. 

A aquesta idea s’hi ha sumat Joan Magrané, una de les figures més importants de la composició catalana, que suma ja múltiples premis i reconeixements, i gran amant i coneixedor de la música dels mestres antics. Magrané ha escrit per a l’ocasió Oració, amb text de J. Roís de Corella i escrita ‘aprés Schütz’.

La intenció d’aquest programa és crear una comunicació entre dues èpoques i estètiques allunyades en el temps, entre les quals, però, podem trobar punts de connexió. Així doncs, Magrané escolta Schütz i li respon, com qui envia una carta a un desconegut admirat. 

Schütz en nom del Fill, Magrané en nom de la Mare. Ambdós en nom de la música. Un concert imprescindible que formarà part del ‘Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps’.  

Les entrades es poden adquirir amb antelació a la secretaria del Conservatori o a través del web www.auditorijosepcarreras.cat, i des d’una hora abans de l’inici del concert al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras.

Concert solidari contra el càncer

Aquest diumenge 24 de març, d’altra banda, el mateix Auditori Josep Carreras tindrà lloc el concert solidari en benefici de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

El concert, que s’iniciarà a les 18 hores de la tarda, serà protagonitzat per Ezequiel Molina, gralla, juntament amb Núria Ruera al piano; el Grup Vocal Vila-seca i Andrés Moya al piano; Claudia Torres, la ‘voz de plata’, veu i guitarra; el saxofonista Joan Gil-Pérez i la pianista Anna Gil-Pérez; el Conjunt de guitarres Emili Pujol sota la direcció de Salvador Parra i el pianista Jordi Badia.  

L’entrada, que té un cost de 10 euros, es podrà comprar a la mateixa taquilla de l’Auditori abans del concert. Un petit gest per lluitar contra el càncer.

Comentarios
Multimedia Diari