L’Ensemble O Vos Omnes actua el divendres a Vila-seca

El concert començarà a les 21 hores a l'Auditori Josep Carreras.

31 octubre 2017 13:34 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper divendres 3 de novembre, a partir de les 9 del vespre, l’Ensemble O Vos Omnes oferirà el seu concert “Lauda Dramatica” a l’Auditori Josep Carreras.

Sota la direcció de Xavier Pastrana, interpretaran l’oratori “Historia di Jephté” de Carissimi. Giacomo Carissimi, nascut l’any 1605, fou un compositor molt famós a la seva època que va rebre nombroses i importants ofertes de feina, entre elles la possibilitat de succeir a Monteverdi a l’església de St. Marc, a Venècia. Ell, però, va preferir continuar al servei de la seva petita parròquia romana fins a la seva mort, el 1674.

Al 1650, un crític qualificava Carissimi com l’exemple perfecte de compositor capaç d’afectar les ànimes. I és que aquesta qualitat, la de poder “afectar” a l’oient és imprescindible per entendre la música barroca. La teoria dels afectes defensava que la música podia i havia de crear emocions, afectant, així, a l’ànima humana.

L’oratori que interpretarà l’ensemble va ser recuperat, principalment, gràcies a una còpia que Marc-Antoine Charpentier havia fet durant la seva estada com a alumne de Carissimi. Després d’anys d’aprenentatge, Marc-Antoine Charpentier va ser contractat a França pel gran Molière amb la finalitat de posar música als seus espectacles. Fou un influent compositor, considerat el principal rival de Lully i l’introductor de l’oratori a França.

L’Ensemble O Vos Omnes, grup resident a l’Auditori Josep Carreras i format el 2011, ens portarà l’obra de Carissimi i Charpentier. L’ensemble és un dels grups vocals de música antiga de més projecció de les comarques del Camp de Tarragona. Està format per cantants de dilatada experiència i se centra sobretot en el repertori propi dels segles XV-XVIII.

Les entrades al concert “Lauda Dramàtica” es podran adquirir a través del web www.auditorijosepcarreras.cat o al vestíbul del mateix auditori des d’una hora abans de l’inici del concert.

Comentarios
Multimedia Diari