Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ensemble O Vos Omnes actua el divendres a Vila-seca

El concert començarà a les 21 hores a l'Auditori Josep Carreras.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El proper divendres 3 de novembre, l’Ensemble O Vos Omnes oferirà el seu concert “Lauda Dramatica”.

El proper divendres 3 de novembre, l’Ensemble O Vos Omnes oferirà el seu concert “Lauda Dramatica”.

El proper divendres 3 de novembre, a partir de les 9 del vespre, l’Ensemble O Vos Omnes oferirà el seu concert “Lauda Dramatica” a l’Auditori Josep Carreras.

Sota la direcció de Xavier Pastrana, interpretaran l’oratori “Historia di Jephté” de Carissimi. Giacomo Carissimi, nascut l’any 1605, fou un compositor molt famós a la seva època que va rebre nombroses i importants ofertes de feina, entre elles la possibilitat de succeir a Monteverdi a l’església de St. Marc, a Venècia. Ell, però, va preferir continuar al servei de la seva petita parròquia romana fins a la seva mort, el 1674.

Al 1650, un crític qualificava Carissimi com l’exemple perfecte de compositor capaç d’afectar les ànimes. I és que aquesta qualitat, la de poder “afectar” a l’oient és imprescindible per entendre la música barroca. La teoria dels afectes defensava que la música podia i havia de crear emocions, afectant, així, a l’ànima humana.

L’oratori que interpretarà l’ensemble va ser recuperat, principalment, gràcies a una còpia que Marc-Antoine Charpentier havia fet durant la seva estada com a alumne de Carissimi. Després d’anys d’aprenentatge, Marc-Antoine Charpentier va ser contractat a França pel gran Molière amb la finalitat de posar música als seus espectacles. Fou un influent compositor, considerat el principal rival de Lully i l’introductor de l’oratori a França.

L’Ensemble O Vos Omnes, grup resident a l’Auditori Josep Carreras i format el 2011, ens portarà l’obra de Carissimi i Charpentier. L’ensemble és un dels grups vocals de música antiga de més projecció de les comarques del Camp de Tarragona. Està format per cantants de dilatada experiència i se centra sobretot en el repertori propi dels segles XV-XVIII.

Les entrades al concert “Lauda Dramàtica” es podran adquirir a través del web www.auditorijosepcarreras.cat o al vestíbul del mateix auditori des d’una hora abans de l’inici del concert.

Temas

Comentarios

Lea También