L’Hospitalet de l’Infant acull una classe magistral per a directors de banda de música

El prestigiós compositor i director argentí Miguel Etchegoncelay oferirà el taller dissabte 4 de novembre al Teatre Auditori.

31 octubre 2017 18:00 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els directors de les bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) rebran, dissabte 4 de novembre, una classe magistral a càrrec del compositor i director argentí Miguel Etchegoncelay, un expert de ressò mundial en la formació de direcció orquestral a França, país on s’ha establert, i a països europeus com Alemanya, Itàlia o Suïssa.

El mateix dia, els directors del curs podran posar en pràctica els coneixements adquirits amb un concert obert al públic, que tindrà lloc a les 20h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. El concert oferirà les composicions que s’hauran treballat al llarg de tot el dia i serà la cirereta d’aquesta 1a Jornada de directors de banda de música.

Des de les 9h del matí els directors rebran les indicacions del director Miguel Etchegoncelay i les podran posar en pràctica gràcies als músics de les dues bandes, la Cala i la Clau de Vent. “No teníem antecedents, és la primera vegada que realitzem una formació per als directors de les nostres bandes, i la resposta ha estat entusiasta”, afirma Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals.

La classe magistral tractarà qüestions tan essencials com l’anàlisi des del punt de vista de la direcció de les partitures o l’expressió corporal, entre d’altres aspectes necessaris per aconseguir que la tasca del director de banda llueixi.

Al llarg del dia es treballarà amb una sèrie d’obres que seran les que s’oferiran al concert, obert a tothom, que es realitzarà a les 20h: La Primera i la segona suite per banda militar de Gustav Holst, Persis de James L. Hosay, Rikudim de Jan van der Roost o el pasdoble d’Enrique López del compositor gallec Antón Alcalde. A la direcció del concert intervindran 12 dels directors participants, dirigint la última peça el propi Miguel Etchegoncelay.

Un director de prestigi internacional

Nascut a Còrdova, Argentina, Etchegoncelay ha estat director convidat a Suïssa, França, Alemanya Itàlia, Espanya i Eslovènia.

Des de febrer de 2005 és professor de direcció de conjunts instrumentals i director l’Orquestra i Banda Simfòniques del Conservatori d’Estrasburg, i de l’Acadèmica d’Arts del Rin (França). A més, és director titular de la Musikverein Egringen d’Alemanya, la Stadharmonie Laufen de Suïssa, i de la Banda Municipal de Valdoie, a França.

La 1a Jornada de directors de bandes de música de la Federació Catalana de Societats Musicals compta amb la col·laboració de la Banda de la Cala de l’Ametlla de Mar i la Banda Municipal Clau de Vent de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i el suport de l’Ajuntament, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l’Acadèmia Catalana de la Música.

Comentarios
Multimedia Diari