L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, un paradís senderista i del turisme actiu

El municipi ofereix l’oportunitat de gaudir
de paisatges de mar i muntanya, amb un ampli ventall de possibilitats per fer activitats

08 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 08 septiembre 2020 06:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mar o muntanya? A l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors ningú no s’ha de veure obligat a triar entre una opció i una altra, perquè fusiona ambdós elements. La combinació de mar i muntanya obre un ampli ventall de possibilitats per fer activitats a l’aire lliure o, simplement, gaudir dels paisatges del municipi. En aquesta època de l’any, en què els passejos i les excursions vénen més de gust, recórrer els seus senders i camins és una experiència molt recomanable.

A més de per les seves platges i el seu patrimoni històric i cultural, la destinació destaca per la seva proposta senderista. L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors té una xarxa de camins i pistes forestals d’uns 180 km. Per aprofitar aquesta extensa xarxa, s’han creat en els últims anys diverses rutes, algunes una mica més exigents i pensades per a persones que volen fer esport i d’altres que tenen un caràcter més familiar i lúdic. Aquest és el cas, per exemple, del sender litoral del Jonquet, que un any més ha tornat a rebre el guardó de Sender Blau.

Aquests camins transcorren per indrets que permeten als caminants gaudir d’unes vistes espectaculars, com ara panoràmiques de la costa i les muntanyes litorals, paisatges protagonitzats pels característics marges de pedra seca de la zona; o pels barrancs de la part més plana de les muntanyes; o per l’espai natural protegit del Torn...

L’Ajuntament va editar l’any passat, amb la col·laboració de Centre Excursionista Serres de Mestral i de l’editorial Piolet, un plànol amb 14 rutes. Són itineraris de diferents dificultats i distàncies, que permeten accedir a atractius turístics com la zona rocosa de la Mola de la Viuda, el poble abandonat de Remullà, el Coll de Presó des d’on es veu el poble de Vandellòs; les vistes del mar, del Delta de l’Ebre i del Camp de Tarragona en general que es poden admirar des de la Mola de Nadell a l’Hospitalet de l’Infant, les formacions rocoses del Barranc de Llèria… Cadascun dels recorreguts inclou un codi QR, perquè us els pugueu descarregar i seguir-los amb el telèfon mòbil o amb un dispositiu GPS.

Aquest plànol està disponible als punts d’informació turística del municipi; i en l’aplicació web de Wikiloc també es poden trobar diversos itineraris georeferenciats.

Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina de Turisme, a través del telèfon ( 977 82 33 28), del correu electrònic (turisme@vandellos-hospitalet.cat) i ara també a través del Whatsapp ( podeu enviar missatges al 674 249 628).

Comentarios
Multimedia Diari