L'Hospitalet de l'Infant obre la porta a les festes de Sant Roc 2015

Des de demà fins diumenge el municipi ha dissenyat tot un seguit d´actes culturals, esportius i lúdics.

19 mayo 2017 22:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant, en honor de Sant Roc, arrencarà demà dimecres 12 d’agost i finalitzarà el 16 d’agost. Per aquests dies, la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i la Comissió de Festes de l’Hospitalet ha preparat, amb la col·laboració de diverses entitats locals, gairebé una seixantena d’actes. «Són actes molt variats: culturals, esportius, lúdics, perquè tothom es pugui afegir a la festa i gaudir-la», ha explicat la regidora de Festes, Elidia López.

La mateixa regidora ha remarcat el «caràcter tradicional» de la majoria de les propostes i la «gran implicació i esforç altruista» dels veïns que integren la Comissió i de les entitats locals en l’organització de la festa.

 

Altres propostes destacades

Altres actes destacats del programa de festes, per la quantitat de gent que cada any apleguen, són la fideuada, el vermut popular (enguany els diners recaptats amb els tiquets, que costaran 0,50 euros, aniran destinats a l’ONG Kolam), el gran castell de focs, la Nit de foc que aquest 2015 arribarà a la seva 29a edició; les havaneres i la Trobada de gegants, grallers i altres grups festius, que farà 28 anys que es du a terme.

En aquesta edició de la festa, els Gegants de l’Hospitalet de l’Infant (l’Infant Pere i la Blanca d’Anjou) tindran un major protagonisme, perquè enguany celebren el seu 25è aniversari. Per commemorar-lo, participaran en la pujada a peu a l’ermita de Sant Roc.

A banda d’aquestes propostes més tradicionals, la Festa de Sant Roc inclourà diverses novetats com ara el concert de Projecte Mut i Hotel Cochambre, l’espectacle ‘Ducati Stunt Team’ amb el pilot Emilio Zamora, el Musical ABBA, la festa ‘Holi Zumba’, una barreja de zumba i la típica de l’Índia on la gent es vesteix de blanc i es tiren pols de colors; i el ‘buball football’.

També hi haurà activitats esportives, com ara la tradicional Travessia al port nedant, la ruta de caiacs, aquagym, la competició de Scotter i de BMX, el campionat d’escacs, tir al plat, partits de futbol, tirada de bitlles, etc.

Per vuitè any, les penyes comptaran així mateix amb un espai on reunir-se i realitzar activitats, a la zona educativa. En aquesta zona s’hi oferiran diferents concursos (de decoració de les carpes de les penyes, de tapes, de còctels), sopar de germanor, sessió de DJ, una gimcana, el concert de Xop i Möndo Loco, etc. Aquests actes acostumen a atreure el jovent.

Altres actes estan dirigits a un públic específic. Aquest és el cas de les propostes adreçades als infants (espectacles, inflables, la festa de l’escuma, el concurs familiar de castells de sorra, etc.) i a la gent gran (homenatge a l’avi i l’àvia més grans del poble, el reconeixement als avis i àvies que fan 80 anys, la festa al Casal d’Avis).

Més detalls sobre el programa d’actes i les bases del concurs de fotografia de la Festa Major a: www.vandellos-hospitalet.cat

Comentarios
Multimedia Diari