L'Hospitalet de l'Infant projecta un parc submarí

L' atracció serà finançada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del Fondo Europeu Marítim i de la Pesca

23 agosto 2018 10:43 | Actualizado a 23 agosto 2018 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) projecta tenir un parc submarí, per la qual cosa aviat submergirà en les seves platges un biòtop, una peça feta amb ciment natural d'alta durada que atreu la flora i la fauna marina i fa que es formi un escull.

 

El biòtop el cedeix gratuïtament l'empresa Underwater Gardens International, segons ha informat avui el consistori.

 

L'Ajuntament té previst submergir aquest biòtop a la Platja del Sorral i s'ha compromès a informar a Underwater, amb una periodicitat d'un any, de com reacciona amb l'ecosistema marí.

Aquest element, que s'ha anomenat "primera pedra", constitueix una eina de sondeig que permetrà analitzar les propietats de la zona i el seu potencial

Per posar en marxa aquest projecte el consistori encarregarà primer la realització de la prospecció, estudi i avaluació dels hàbitats marins en el litoral del seu terme municipal.

Aquests treballs seran finançats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del Fondo Europeu Marítim i de la Pesca.

Aquest estudi servirà per decidir la millor ubicació del futur parc submarí, "un nou atractiu turístic del municipi del qual podran gaudir els aficionats al submarinisme i a 'l'snorkelling'", segons ha apuntat la regidora de Turisme, Elideixi López. 

Comentarios
Multimedia Diari