L'Hospitalet estrenarà la xarxa de carril bici al maig

Ja han començatles obres i la previsió és que uneixi les principals zones d'equipament públici d'atracció del nucli

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospitalet de l’Infant tindrà en marxa la nova xarxa de carril bici el proper mes de maig. Ja han començat les obres i la previsió és que uneixi les principals zones d’equipament públic i d’atracció del nucli de l’Hospitalet, com ara la biblioteca i el Centre Cultural Infant Pere, el Centre d’Assistència Primària, la piscina coberta, la zona esportiva Àster, la Casa de la Vila, el poliesportiu municipal, l’escola, l’institut, els carrers amb prioritat de vianants del centre històric i el passeig marítim.

Segons informa l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la hi haurà quasi dos quilòmetres de carrils bici, dos sentits de circulació i la xarxa s’estendrà damunt d’una nova plataforma pròpia, amb acabat superficial de paviment asfàltic de color tabac. Quan el carril discorri per damunt de les voreres existents, tan sols s’indicarà amb pintura.

El traçat dibuixat pretén minimitzar les afectacions a la circulació, tant de vehicles com de vianants, garantint un pas mínim per a vianants a les voreres de 1,40 m.

Per facilitar aquesta compaginació del pas de bicicletes amb la resta d’usuaris de la via pública, precisament, s’hauran de realitzar alguns ajustaments puntuals de les voreres al carrer de Vandellòs i al carrer Tivissa, principalment.

La xarxa de carril bici que planteja el projecte permet la seva continuació dins la trama urbana de l’Hospitalet de l’Infant i, per tant, que pugui ser desenvolupada en el futur per altres indrets del nucli urbà, ja sigui al llarg de la costa o cap a la futura estació de ferrocarril, que estarà ubicada al sector de la Porrassa. De fet, al pressupost municipal de 2015 hi ha prevista una partida de 183.000 euros per ampliar aquesta xarxa de carril a la zona marítima.

Les obres que s’estan duent a terme en aquests moments van ser adjudicades a l’empresa Alter CIP SL, per un import d’uns 214.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari