La Bisbal fa el sorteig d'actuacions de la seva diada castellera

Després de la colla local dels Bous obriran plaça els castellers de Vilafranca

31 julio 2019 16:43 | Actualizado a 31 julio 2019 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És una de les jornades castelleres més descades del calendari. La Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal permet veure a les millors colles i els millors castells.

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la i el sorteig de l’ordre d’actuacions del proper 15 d’agost a la plaça de la vila.

Obriran jornada la colla local dels Bous i seguiran els Castellers de Vilafranca i seguiran Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.

Llibre
Abans del sorteig, el bisbalenc Salvador Ferré ha parlat del llibre La llibreta del Roig. Annals del Fet Casteller a la Bisbal del Penedès, que va presentar ara fa uns mesos i del qual n’ha entregat un exemplar a cadascun dels representants de les colles. 

«Aquest llibre es va presentar aquest any però parteix d’un llibre que vam fer amb la dona fa 20 anys amb un recull de dades del fet casteller a la Bisbal», explica Ferré. L’edició publicada enguany recull totes les anècdotes del fet casteller que hagi passat a la Bisbal 1877 fins ara.

Previsions
Una vegada conegut l’ordre d’actuacions, Antoni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, tot i evitar detalls sobre els castells que es portaran a plaça, ha expressat el compromís que intentaran “fer el màxim”.

Albert Martínez, de la Vella reconeix que a la colla «li va costar molt redefinir aquesta diada, abans era una diada molt complicada per a nosaltres, cada vegada l’hem fet més senzilla, en el sentit que la gent s’ha adaptat una mica més a venir, és una diada difícil,  l’hora i la calor són potents en aquest moment i vindre a fer castells aquí és difícil, però la gent està amb moltes ganes». 

El cap de colla de la Joves, Francesc X. Ramon, ha explicat que «per a la Colla Joves aquesta és la nostra segona plaça. L’any passat vam poder inaugurar una nova placa més a la Bisbal i enguany estem treballant per aconseguir la millor actuació possible». 

Els Bous de la Bisbal intentaran un castell de 7,que en funció dels assajos pot ser de 7 o de 6, i al final un pilar de 5 que suposadament pot ser aixecat per sota.

La Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost tindrà lloc el proper dimecres 15 d’agost a les 12h al carrer Doctor Robert.

Comentarios
Multimedia Diari