La CUP demana a la Generalitat que intervingui empreses per salvar indústria al Penedès

Destaquen que cal potenciar un nou model industrial

31 octubre 2020 16:54 | Actualizado a 31 octubre 2020 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Candidaturta d’Unitat Popular (CUP) del Penedès considera que la Generalitat és responsable del futur del sector industrial al Penedès, en especial al Baix Penedès, una comarca que té una de les taxes d’atur més altes del país.

La CUP demana a la Generalitat i als agents implicats al territori que es comenci a treballar immediatament en un pla per un nou model d’indústria al Penedès que passi per crear i potenciar un sector industrial sostenible, respectuós amb l’entorn paisatgístic i amb un pes significatiu de la indústria pública i cooperativa.

Representants de la CUP  es van reunir a les portes de Saint-Gobain de l’Arboç amb treballadors de diverses empreses afectades per tancaments.

Prioritats
Per la CUP el manteniment de la indústria i frenar la destrucció de llocs de treball són les principals prioritats i exigeixen a la Generalitat que s’hi impliqui. 

Consideren que cal que intervingui per frenar les deslocalitzacions amb un pla de xoc immediat que actuï sobre els conflictes que ja estan oberts. 

Intervenció

La CUP posa damunt la taula la possibilitat de la intervenció.  Considera essencial garantir la continuïtat dels centres com Alfisa, de Santa Margarida i els Monjos, que es troba en un concurs de creditors. Assenyalen que en cas de no trobar un comprador que es comprometi amb el manteniment de la producció i dels llocs de treball, sigui la Generalitat directament qui ho faci. 

La CUP demana als alcaldes i regidors de PSC i de Comuns per tal de que exigeixin al govern de l’estat la derogació de la reforma laboral, «que deixa sense cap protecció als i les treballadores afectades en qualsevol conflicte laboral».

Comentarios
Multimedia Diari