La CUP envia a Fiscalia el sobresou de Mercè Dalmau i en demana la dimissió

19 mayo 2017 16:17 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup comarcal de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp, ha anunciat que ha portat a la Fiscalia dels jutjats de Reus el sobresou irregular de la regidora de Turisme de Cambrils i actual portaveu del PDeCAT al Consell Comarcal, Mercè Dalmau, que ha estat cobrant des de l’inici del mandat. Dalmau va reconèixer el seu error el divendres passat i va assegurar que ho retornaria tot.

Els consellers comarcals de la CUP, Marta Llorens i Pere Campíñez, ho anunciaren ahir al matí. Llorens recalcà que «el fet que Dalmau decidís fer una roda de premsa el divendres passat per donar explicacions i admetre el caràcter irregular de la seva dedicació parcial al Consell, ens reafirma en la nostra tesi que darrere d’aquest cobrament hi hauria la comissió de diferents presumptes delictes».

Llorens va afirmar que des que vam entrar al Consell Comarcal hem estat treballant per posar «llums i taquígrafs» en aquest ens, ja que segurament, «és la institució més llunyana a la ciutadania i fa dècades que no existeix cap partit a l’oposició».

El conseller Campíñez ha criticat l’actitud de Mercè Dalmau en la roda de premsa de divendres passat. El riudomenc ha dit que «no entenem com la senyora Dalmau diu ara que no sabia res, quan en el passat ple ens va respondre que la llei només l’obligava a no superar el topall d’ingressos».

Per altra banda, la CUP insisteix en la seva dimissió, Campíñez ha recordat que «no és pas una consellera rasa, sinó que és la portaveu del PDeCAT, i a més, forma part d’un govern on hi ha més partits: ERC, PSC, PP i Ara».

Per aquest motiu, ha plantejat que «si ella no és conscient de la gravetat dels fets i no es planteja dimitir, instem tots els partits polítics del govern, i especialment el PDeCAT, que siguin conscients d’aquesta situació i que instin que dimiteixi».

Comentarios
Multimedia Diari