La Cercavila i la Trobada de Gegants, els actes més populars

Les entitats festives del municipi s’impliquen especialment en aquestes activitats

25 enero 2019 09:54 | Actualizado a 25 enero 2019 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major d’Hivern de Salou no es podria entendre sense la participació de les entitats locals i la celebració d’actes que formen part de la cultura catalana. La tradició té un lloc molt destacat en el programa d’activitats de la festa. El primer d’ells serà la recepció institucional de l’alcalde i de la corporació a les entitats i associacions salouenques, dissabte, 26 de gener, a les 13 h.

Prèviament hi haurà la Cercavila d’elements populars i la rua de lluïment des del TAS a partir de les 10.30 h i fins a la Torre Vella, on es farà el ball de lluïment. Cal destacar que els més petits tindran l’oportunitat de donar el seu xumet a la Morena de Salou.

Dissabte, a partir de les 17 h, al passadís del TAS, es farà la dotzena edició de la Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou.

Així mateix, diumenge, 27 de gener, a les 11h, es durà a terme la Trobada de Gegants, que enguany arriba a la 33 edició. La sortida es farà des de la plaça de la Pau, on posteriorment tindrà lloc la ballada de sardanes a càrrec de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades de Salou. A la tarda els salouencs podran gaudir de l’obra de teatre Devuélvanme mi cuerpo, amb l’Associació Teatre.

Cercavila de diables

El programa continuarà dilluns, 28, a les 17 h, amb un dels actes més emotius de la Festa Major, l’Homenatge a la Gent Gran. Un reconeixement que també es farà dijous, 31, a les 19 h, la Torre Vella, a la dona més gran. A més, també hi haurà el concert de corals amb les actuacions de la Coral Alborada, la Coral Eixàrcia i el Cor Vasco Ama Lur al TAS (divendres, 1 de febrer, a les 20.30 h).

Un altre dels actes més esperats serà la tradicional cercavila de diables i elements de foc amb les colles Diables Maleïts, Bruixes «Latemó», La Morena de Salou i altres colles convidades, el diumenge 3 de febrer a partir de les 18.30 des de la Via Roma. La jornada acabarà amb l’espectacle pirotècnic i el ball de festa amb l’orquestra Nueva Etapa.

Altres actes destacats són l’actuació del Ball d’Espases de Salou; la festa de les colles amb l’orquestra Nueva Alaska; el XVIII torneig de Dòmino; les matinades de grallers que desfilaran pels diferents carrers del municipi; la XII trobada scooterista «Festa Major d’Hivern» al Passeig Jaume; el concert solidari de l’Escola de Música o les jornades de portes obertes per visitar el Club Nàutic que s’han organitzat per diumenge 3 de febrer a partir de les 12 h.

A més, aquell dia també es farà la fideuada popular a les 13.30 h pel preu d’1 euro (venda de tiquets a les 12 h).
 

Comentarios
Multimedia Diari