Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Costa Daurada confia augmentar els turistes i aposta per captar més visitants de l'àrea de Barcelona

La destinació inverteix 900.000 euros de la taxa turística per a la campanya de promoció estival

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu de turistes a la platja a Salou. Foto: Pere Ferré

Imatge d'arxiu de turistes a la platja a Salou. Foto: Pere Ferré

El sector turístic de la Costa Daurada destinarà 900.000 euros dels ingressos de la taxa turística a un pla per promoure aquesta destinació durant la campanya d'aquest estiu. Aquesta iniciativa està impulsada pels Patronats de Turisme de Salou, Cambrils, Vila-seca la Pineda, la Federació de Turisme de Tarragona i el Patronat de Turisme Costa Daurada de la Diputació de Tarragona. Sota el paraigua de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, l'acció també se centrarà en captar visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, que actualment representen el 20% dels turistes que arriben a la Costa Daurada. La destinació preveu una temporada d'estiu que millori les xifres assolides l’any passat pel que fa a nombre de turistes.

L’acció entre el sector públic i privat per endegar aquesta iniciativa ha estat qualificada “d’acord de pes” per la directora tècnica del Patronat de Turisme Costa Daurada de la Diputació de Tarragona, Marta Marrero, que no s’ha atrevit a quantificar quin serà l’increment de turistes aquest estiu. En aquest sentit, el director del Patronat de Turisme de Salou, Joan Carles Capilla, augura una bona temporada “si se segueix la tendència del maig, ja que, amb dades encara oficioses, vam tenir un increment de visitants d’entre el 6% i el 9% de turistes”. Capilla també ha destacat l’increment de vols als aeroports de Reus i de Barcelona. 

Es preveu una recuperació del mercat català i espanyol –que actualment representa gairebé un 60% del total de turistes-, gràcies a la recuperació econòmica. També la inestabilitat de països competidors, com Turquia, Tunísia i Egipte, pot afavorir que el mercat francès i el britànic se centrin molt en l’estat espanyol i en especial en la Costa Daurada. D’altra banda, la situació econòmica que viu Rússia, amb la devaluació del ruble, pot provocar “una forta davallada” d’aquest mercat, segons ha dit Joan Carles Capilla. 

4 gelats per a 4 destinacions de la Costa Daurada 

Amb l’objectiu de promoure com a destinació la Costa Daurada, el pròxim divendres arrenca una campanya de carrer titulada ‘Sabors d’estiu’. Aquesta iniciativa consistirà en l’entrega a Barcelona i l’àrea metropolitana d’entre 30.000 i 40.000 gelats de quatre colors i sabors, un per cadascun dels municipis de la Costa Daurada: Salou, Cambrils, Vila-seca La Pineda, i un quart per PortAventura World. L’objectiu d’aquesta acció, que es desenvoluparà fins el pròxim 3 de juliol, és atraure visitants de la capital catalana i la seva zona d’influència. 

Sobre els projectes concrets previstos a Salou, el director del Patronal de Turisme d’aquest municipi, Joan Carles Capilla, ha destacat les millores de les platges “pel que fa a serveis, infraestructures, passarel·les i lavabos” i ha afegit que després d’obtenir el Certificat de Destinació de Turisme Familiar, “ara es treballa per aconseguir el segell de vela lleugera, obrir un circuit de cicloturisme per a adults i infants i consolidar el Camí de Ronda”. 

La directora del Patronat de Turisme de Cambrils, Amelia Rico, ha destacat la “singularitat d’aquest pla d’acció de promoció turística, pel qual hem de treure pit”, ha dit. La voluntat del Patronat és desestacionalitzar el turisme amb la promoció d’activitats esportives, com el golf, el futbol i també el ciclisme de carretera. Cambrils també incorporarà aquest estiu tres noves visites guiades teatralitzades al Port de la localitat, a la zona del nucli antic i al jaciment romà de la Llosa. 

Sobre el projecte BCN World, el director del Patronat de Turisme de Salou, Joan Carles Capilla, ha assegurat que “les opinions són majoritàriament favorables a desenvolupar el projecte” i ha recordat que “la decisió de fer PortAventura va significar un punt d’inflexió i ara estem davant d’un segon o d’un tercer punt d’inflexió” –el parc Ferrari Land obre el gener vinent- “per accedir a tots els mercats del món, especialment ekls Estats Units, la Xina, Alemanya i el Regne Unit”.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También