La Diada de Santa Teresa es converteix en la primera trobada castellera sense restriccions

Els Nens, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls fan construccions de 7 i de 8 en una jornada sense límit de públic

17 octubre 2021 18:10 | Actualizado a 18 octubre 2021 05:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Vendrell va celebrar ahir diumenge la diada de Santa Teresa, la primera jornada castellera sense restriccions d’aforament. La plaça Vella es va omplir de públic i les colles hi han actuat després de dos anys de parada per la pandèmia. Els Nens del Vendrell van aixecar un 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla i un 4 de 7, la colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar un 3 de 7 amb agulla, un 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla i la colla Joves dels Xiquets de Valls va fer un 3 de 7 amb pilar, un 3 de 8 i el 4 de 7.

Emoció, nervis i moltes ganes de trepitjar la plaça. Després de dos anys d’aturada, les gralles van tornar a sonar a la plaça Vella del Vendrell en la primera jornada sense limitació de públic, ja que el Procicat va aixecar divendres la majoria de les restriccions fins ara vigents.

Els castellers del Vendrell, de la Jove de Tarragona i de la Joves de Valls van entrar a plaça passada la una del migdia i van compartir l’espai tal com feien abans de la pandèmia. La jornada castellera es va allargar durant gairebé dues hores en una actuació prou ràpida i àgil per part de les tres colles.

La diada va arrencar amb el 3 de 7 dels Nens del Vendrell que van aixecar el seu primer castell de la represa i ho van fer sense dificultats. «Ens hem sentit molt bé, hem tornat a fer el que ens agrada i ho hem fet còmodament, estrenant moltes persones», va afirmar el cap de colla dels Nens. Jordi Pellicer, que va reconèixer que tenia l’emoció a flor de pell i va assegurar que tardaria a assimilar la jornada.

En la primera ronda, els castellers de la Jove de Tarragona van estrenar el primer 3 de 7 amb agulla de la represa. «Fer el 5 era important per la canalla perquè s’havien de fer els poms conjunts», va explicar el cap de colla dels liles, Jordi Alomà.

Va afegir que van fer castells de la gamma alta de set per provar i rodar els més menuts, però també la resta de membres. «El Vendrell és un lloc que ens ha donat moltes alegries i, enguany, no ha estat en forma de grans castells, però si d’una tornada a la normalitat», va subratllar. La Joves de Valls també va tancar la primera ronda amb el 3 de 7 amb el pilar.

En la segona ronda els vendrellencs van optar per un 4 de 7 amb agulla, mentre que els de la camisa lila van fer un 5 de 7 i els vallencs van descarregar l’únic castell de vuit de la jornada. «Hem fet primer el 3 de 7 amb el pilar per anar tranquils, ja l’havíem fet a la diada del Pati; després dels assajos tothom es creia i tenia confiança amb el 8», va destacar el cap de colla de la Joves de Valls, Jaume Martí.

Tant els castellers vendrellencs com els vallencs van fer un 4 de 7 en la tercera ronda mentre que els tarragonins van aixecar un 4 de 7 amb agulla.

«Estem molt contents de tornar a tenir el contacte amb la gent, no hem pogut compartir pinyes amb el públic, però han estat a plaça de forma normal i hem pogut compartir les pinyes amb els companys de les altres colles, hem tornat a la normalitat», ha celebrat al final de la diada Alomà. En la mateixa línia, s’ha manifestat Martí, que s’ha mostrat satisfet pel resultat de l’actuació. «Estem molt contents de tornar a ser tots a plaça i que ens hagi sortit tot com ho havíem previst, i ens fa molta il·lusió tornar a actuar amb altres colles i ajudar-nos entre nosaltres», va dir.

La diada es va tancar amb un pilar de 5 i tres pilars de 4 per part dels Nens i amb dos vanos de 5 de les colles convidades. La jornada va acabat de forma molt festiva, amb la canalla al coll dels castellers i alçant els mocadors.

Comentarios
Multimedia Diari