Más de Costa

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils aposta per les xarxes socials i els espectacles itinerants

Les revetlles de Sant Joan i Sant Pere es podran sentir des dels altaveus del passeig i Ràdio Cambrils. L’alcaldessa i la regidora de Festes han convidat a la ciutadania a viure la festa amb responsabilitat però també amb il·lusió i ganes

Diari de Tarragona

Whatsapp
La Festa Major de Sant Pere de Cambrils aposta per les xarxes socials i els espectacles itinerants

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils aposta per les xarxes socials i els espectacles itinerants

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils aposta enguany per les xarxes socials, els espectacles itinerants, les revetlles a través de Ràdio Cambrils i la instal·lació d’altaveus al passeig Miramar com a alternativa per evitar aglomeracions i adaptar-se a les restriccions de la nova normalitat. Entre les novetats, destaquen els menús especials de Festa Major que oferiran els restaurants i l’estrena d’«Esquetxos de Revetlla. Naltros Som Així» del músic cambrilenc Carlos Ventura per Canal Reus i Ràdio Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, han presentat avui el programa d’actes que se celebrarà del 23 de juny al 4 de juliol, han apel·lat a la responsabilitat de cadascú per mantenir les mesures de seguretat i han animat a la ciutadania a viure aquesta Festa Major tant diferent amb tota la il·lusió i moltes ganes de passar-ho bé perquè sigui un èxit.

Camí Mendoza i Cinta Ballesté han explicat que no és el programa que haurien volgut perquè està molt condicionat per la situació però que cal reinventar-se per seguir celebrant Sant Pere mantenint les tradicions i l’esperit col·lectiu de la festa. «La Festa Major pot ser una bona oportunitat per fer aquesta desescalada que tan necessitem i tornar la vida a la ciutat», ha afirmat l’alcaldessa. Per la seva part, la regidora ha destacat la creativitat i el treball conjunt dels diferents departaments municipals i les entitats festives per confeccionar el programa.

La Festa Major arrencarà el dia 23 de juny a les 19 hores amb la tradicional lectura del manifest de la flama del Canigó, la tirada de coets dels Diables i una audició de sardanes que es podrà seguir per Instagram, Ràdio Cambrils i els altaveus del passeig.

Aquest mateix dia a partir de les 22 hores també es demana a la ciutadania que encengui espelmes i fanalets als balcons i finestres en record a les persones que ens han deixat durant la pandèmia i en homenatge a les persones que s’han mobilitzat. La festa de Sant Joan acabarà amb una revetlla virtual amb l’Orquestra Venus que sonarà en directe des dels altaveus del passeig i Ràdio Cambrils.

El divendres 26 de juny hi haurà dos Instagram Live relacionats amb les jornades del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI i l’estrena d’un espectacle especial del músic cambrilenc Carlos Ventura a través de les xarxes de l’Ajuntament, Canal Reus i Ràdio Cambrils.

El dissabte 27 de juny es reobrirà el Molí de les Tres Eres (seu principal del Museu d’Història) amb una actuació musical itinerant i l’acte oficial d’inauguració al jardí. A més, a la tarda es tornarà a retransmetre el concert de Carlos Ventura per Canal Reus i pels altaveus del passeig pels que s’ho hagin perdut, i el Museu farà jornades de portes obertes durant tot el cap de setmana amb totes les mesures i aforament limitat al 50%.

El diumenge 28 de juny hi haurà el el manifest institucional i un taller d’Ecstàtic Dance en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI i una revetlla itinerant amb l’Orquestra Pensylvania al passeig Miramar que també retransmetrà Ràdio Cambrils.

El dilluns 29 de juny, dia de Sant Pere, es despertarà amb les tradicionals matinades pels carrers del barri del Port amb els Diables Cagarrieres i els grallers de Tota l’Endenga. A les 12 hores, s’oficiarà la Missa Major a l’església parroquial de Sant Pere i s’emetrà un vídeo del seguici per les xarxes socials. Finalment, a les 20 hores, Les Anxovetes oferiran un concert d’havaneres itinerant pels carrers del port.

El dijous 2 de juliol els Cavalls de Menorca arribaran al passeig Miramar amb una animació itinerant i el dissabte 4 de juliol Stromboli Jazz Band tocarà en directe pels carrers del port.

Pel que fa a les sales d’exposicions, a a partir del 2 de juliol es podrà visitar la mostra de ceràmica Keramos de Laura Àlvarez Keller a la sala Àmbits del Centre Cultural i a partir del 3 de juliol la les creacions «A+D = Connexions» dels artistes Alberto Insa i Dolors Castells a la sala Àgora de l’Ajuntament.

Durant aquests dies de festa, l’Ajuntament també convida a tots els cambrilencs i cambrilenques a guarnir els balcons, a fer el vermut mariner a casa o les terrasses dels bars, a celebrar les festes amb el menú especial dels restaurants i a compartir les fotos a les xarxes amb les etiquetes #cambrils_stpere20 #cambrilsfestes #cambrils #igerscambrils.

El programa de Sant Pere està coordinat i organitzat pel Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració dels departaments i àrees municipals d’Alcaldia, Cultura, Joventut i Polítiques d’Igualtat, el Patronat de Turisme de Cambrils, el Museu d’Història de Cambrils, Ràdio Cambrils, Canal Reus, i les entitats festives Ball de Diables Els Cagarrieres, Colla Gegantera Tota l’Endenga, Timbalers Cop de Cap, Ball de Bastons de Cambrils, Amics de la Sardana de Cambrils, Colla castellera Xiquets de Cambrils i Arjau Vela Llatina de Cambrils.

Restaurants adherits a la campanya Menú de Festa Major

 • Acuamar - www.acuamar.com
 • Bec d'or - @restaurantbecdor
 • Braseria L'Espurna - @Braseria_lespurna
 • Cal Tendre - https://m.facebook.com/caltendrerestaurant/?ref=bookmarks
 • Can Bosch - www.canbosch.com
 • Can Solé - www.hotelcansole.com
 • Dallitaliano - @dallitalianocambrils
 • El Capi - www.menufestamajor.restaurantelcapi.com
 • El Faro - www.cambrilselfaro.com
 • El Pescador
 • Fonda Montserrat - www.fondamontserrat.es
 • Gami Cambrils - @gamicambrils
 • La Palmera de la Llosa - www.lapalmeradelallosa.com
 • Les Barques - www.lesbarques.es
 • Les Fonts
 • L'Original - @loriginal_restaurant_cambrils
 • Maset - www.masetcambrils.com
 • Taberna Ezkurrak - www.tabernaezkurrak.es
 • Restaurant Botella - www.botellarestaurant.com
 • Rincón de Diego - www.rincondediego.com
 • Tiki taka - @tikitakacambrils
 • Vora Restaurant - www.vorarestaurant.com
 • Xiringuito Restaurant del Mar - xiringuito.campingjoan.com

Temas

Comentarios

Lea También