La Fira d’Artesans preveu un rècord d’assistents

L’organització espera 40.000 visitants del 15 al 18 d’agost per la coincidència amb la Mare de Déu d’Agost

08 agosto 2019 09:18 | Actualizado a 08 agosto 2019 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«És el plat fort de l’estiu a Altafulla, l’activitat que més omple de visitants la vila», deia ahir el coalcalde d’Altafulla Jordi Molinera, en la presentació de la 22a edició de la Fira d’Artesans que tindrà lloc durant quatre dies, del 15 al 18 d’aquest mes d’agost.

Organitzada pel Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla, amb el suport de l’Ajuntament altafullenc, aquesta mostra és considerada una de les més importants del territori, compromesa amb l’artesania tradicional i contemporània, amb la participació d’artesans locals, de la resta de Catalunya, de l’Estat i fins i tot algun de l’estranger. No hi faltarà en Salvador Gatell, l’artesà local, l’únic que hi participa des de la primera edició.

En total acudiran a la fira «120 artesans, una xifra preestablerta, acuradament seleccionats, d’entre les quasi 700 sol·licituds que hem rebut per participar-hi», assenyala Diego Spano, coordinador de la Fira, fet que demostra la requesta d’artesants interessats.

Com bé diu Natàlia Sanz, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, la Fira d’Artesans va ser pensada i desenvolupada «per donar a conèixer Altafulla, més enllà del seu sol i platja, i també de cara al turisme familiar».

Enguany l’escaiença en el calendari amb la festa de la Mare de Déu d’Agost, fa pensar que la present «serà una de les edicions més concorregudes i que arribarem a fregar els 40.000 visitants, entre els quatre dies», comenta la regidora.

Altafulla convida a gaudir dels seu entorn inigualable, amb la fira a la zona de les Eres de darrera el Castell i el parc del Comunidor. Es tracta de passejar tranquil·lament per les parades on els artesans ofereixen tota mena de d’elements i productes, fruit de la seva ceació artesanal.

A més, hi haurà múltiples exhibicions de diferents oficis «com els havien exercit els nostres pares i avis», subratlla Natàlia, entre ells la reincorporació del llauner. En aquest concepte aprofundeix Diego Spano, al manifesar que «la fira posa en valor els artesans davant les noves generacions i per això hi ha espais amb activitats dirigides al públic infantil», amb jocs i atraccions, aquestes exclusivament mecàniques.

Durant les quatre jornades la fira estarà oberta de les sis de la tarda a la mitjanit i cada dia, a més a més hi haurà rondalles, contes per a petits i grans, teatre de carrer, amb Martí Olalla, cercaviles dels Gegants d’Altafulla, els Diables Petits i una interessant programació musical amb actuacions de Cètric Quartet, Julivert, Maria Vidal Trio i BlueBirds.

Fidel als orígens

La Fira d’Artesans d’Altafulla es manté fidel als orígens, però enguany presenta algunes novetats destacables com que el Col·lectiu d’Artesans sortejarà un lot amb el marxandatge de les 22 edicions de la Fira.

També hom hi trobarà l’espai del Centre d’Estudis d’Altafulla, commemoratiu de l’obra de l’artista altafullenc Martí Royo, en el marc del programa del 70è aniversari del seu naixement, el qual va ser considerat un dels ceramistes més rellevants del segle XX de Catalunya i de l’Estat.

Comentarios
Multimedia Diari