La Fira de Cambrils es cancel·la pel coronavirus

La 63a edició de l’esdeveniment s’havia de celebrar els dies 5, 6 i 7 de juny. L’Ajuntament ha pres la decisió juntament amb les empreses implicades en l’organització

14 abril 2020 15:24 | Actualizado a 21 abril 2020 18:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 63a edició de la Fira de Cambrils s’ha hagut de suspendre per la pandèmia del coronavirus. El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils ha pres aquesta decisió conjuntament amb les empreses implicades en l’organització, després d’haver estat treballant fins l’últim moment per si es podia mantenir l’esdeveniment.

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha afirmat que han esperat tant com han pogut però que després de Setmana Santa calia prendre una decisió en ferm per poder informar als expositors amb el temps suficient.

«No podíem esperar més i ara mateix hi ha molta incertesa i no es coneixen quines seran les condicions del desconfinament pel que fa a les aglomeracions», ha explicat. El regidor ha afirmat que la cancel·lació ha estat una decisió forçada per la situació. «Evidentment no hauríem volgut haver de suspendre la fira però la salut passa per davant de tot», ha assegurat Klein.

Els preparatius de la Fira de Cambrils ja estaven molt avançats i l’organització es trobava en plena fase de comercialització dels espais. Fins la setmana passada, el Departament de Promoció Econòmica encara acceptava sol·licituds de participació d’expositors de manera provisional, informant a les empreses interessades que davant la crisi sanitària no es podia assegurar la celebració de la fira.

El regidor de Promoció ha explicat que la 63a edició de la Fira de Cambrils es mantindrà per l’any que ve tal com estava preparada per aquest 2020, amb el mateix perfil, espais i contractes que ja estaven signats.

Oliver Klein també ha apuntat que els diners que es deixen d’invertir en la fira d’enguany es faran servir per dinamitzar l’economia i es buscaran alternatives d’esdeveniments i activitats de promoció econòmica que es puguin celebrar durant l’estiu. «Per responsabilitat suspenem la fira i per responsabilitat utilitzarem els recursos disponibles en termes de dinamització econòmica», ha conclòs el regidor.

La Fira de Cambrils és una mostra comercial de referència al territori amb 36.000 metres quadrats d’exposició dividits en sectors com l’automoció, la maquinària agrícola i la jardineria, el comerç i els serveis, l’alimentació, l’electrònica i les noves tecnologies, la salut, el benestar, la gastronomia, l’oci i el lleure. 

Aquest aparador, que cada any visiten unes 35.000 persones, es distribueix entre el passeig Albert, l’avinguda del Mil·lenari, el lateral de la Riera d’Alforja, el Parc del Pinaret, la plaça de la Vila, el Setge, Gimbernat i la Torre del Llimó. En total es comercialitzen 258 espais en el recinte exterior i més de 50 estands en el recinte firal del pavelló. L’esdeveniment inclou activitats com la fira de cervesa artesana, la fira medieval, l’espai niu, la fira de firetes i el circ.

Comentarios
Multimedia Diari