La Fiscalia demana presó per negociar un enviament de cocaïna amagada en ampolles de sabó

La droga procedia de Colòmbia i havia d'arribar a Vila-seca (Tarragonès), però es va interceptar a l'Aeroport de Madrid-Barajas

19 mayo 2017 23:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fiscalia de Tarragona sol·licita quatre anys i mig de presó i una multa de 140.000 euros per a dos homes que van negociar un enviament de cocaïna entre Colòmbia i Vila-seca. La droga, en estat líquid, s'amagava en ampolles de sabó a l'interior d'un paquet postal que la Guàrdia Civil va interceptar a l'Aeroport de Madrid-Barajas el setembre de l'any passat. Després d'inspeccionar i buidar les ampolles, es va acordar reomplir-les amb aigua i continuar amb l'enviament. Quan els acusats van recollir el paquet, els agents els van detenir per un delicte contra la salut pública. Les anàlisis van confirmar que els recipients contenien 510 grams de cocaïna amb un valor de 71.400 euros.

Segons la fiscalia, Luis Andres M.R. i Johan S.U.R., tots dos originaris de Colòmbia, es van posar d'acord amb altres persones per fer negoci de la recepció i venda de cocaïna. Per tal de dur a terme el pla, van contactar amb terceres persones tant a l'estat espanyol com a l'estranger amb l'objectiu que la droga s'enviés en paquets postals que els acusats rebrien i vendrien a tercers. Els dos homes van contactar amb persones residents a Colòmbia amb l'objectiu que enviessin la droga en estat líquid a l'interior d'unes ampolles.

El 30 de setembre del 2014, la Guàrdia Civil va detectar a l'Aeroport de Madrid-Barajas un paquet gestionat per una empresa de transports procedent de Colòmbia i amb destinació a la Pineda (Vila-seca, Tarragonès). En el paquet, que tenia un pes declarat de 8,7 quilograms, s'hi especificava que contenia productes de neteja. Tot i això, un cop examinat mitjançant raigs x, es va sospitar que les ampolles contenien droga líquida dissolta en productes de neteja.

Després de traslladar el paquet a Tarragona, el jutjat d'instrucció número 2 va acordar la seva obertura. A l'interior s'hi van trobar dotze ampolles de 600 cl de sabó líquid per a marbre, de les quals quatre van donar positiu per cocaïna. L'anàlisi posteriors de l'Institut Nacional de Toxicologia va determinar que les ampolles contenien 510 grams de cocaïna, amb un valor al mercat de 71.400 euros.

Després de buidar i conservar el líquid de cadascuna de les dotze ampolles, es van reomplir amb aigua i es va acordar l'enviament del paquet. Els acusats, juntament amb tres persones més, van recollir l'enviament i, posteriorment, van ser detinguts el 7 d'octubre de l'any passat. La fiscalia sol·licita per a cadascun d'ells una pena de presó de quatre anys i sis mesos de presó. El cas es jutjarà a l'Audiència de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari