La Fundació Mas Miró demana que s'aposti per la casa museu de Mont-roig

L'Estat, l'Ajuntament i la Diputació són les tres institucions que han complert. Es busca més patrocini público i privat.

18 diciembre 2017 12:18 | Actualizado a 18 diciembre 2017 12:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Mas Miró ha celebrat l’acord del Consell de Ministres de divendres passat, que va concretar la participació de l’Estat com a patró de la Fundació amb 200.000 euros per a la posada en marxa de la casa museu.

Aquest finançament se suma al compromès per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i per la Diputació de Tarragona en els seus pressupostos per al 2018.

Aquestes col·laboracions, segons ha explicat la directora del projecte Elena Juncosa “suposen mesos de treball per part de l’equip de la Fundació, i ens anima a seguir treballant per a consolidar el projecte i seguir buscant suport econòmic”.

La Fundació, de fet, no veu encara esgotada la via de la col·laboració institucional, i per això intensificarà a partir d’ara la seva recerca de finançament i col·laboració amb altres institucions, siguin públiques o privades. Cal destacar, en aquest sentit, l’aportació privada que fa la família de l’artista, molt implicada en el projecte.

Recordem que la data prevista per obrir al públic la primera fase del Mas Miró serà el proper 20 d’abril, coincidint amb el 125 aniversari del naixement de l’artista. Aquesta obertura parcial permetrà al públic visitar, per primera vegada, una part de la masia on es va allotjar el pintor durant els estius i on va concebre la seva obra a principis del segle XX.

Obres enllestides

Els treballs de rehabilitació i conservació de la primera fase, que van començar el març del 2017 ja han quedat enllestits. Aquests, que han suposat una inversió de prop de 400.000 euros, permetran fer visitable el taller i l’entorn de la casa.

De l’entorn destaca la recuperació de 10 hectàrees de terra destinats a horta ecològica, que ja estan produint. També s’hi plantaran ametllers i garrofers, cultius autòctons de la zona. Tot plegat per recuperar un paisatge que va ser clau en l’obra de l’artista.

La Fundació

La Fundació Mas Miró, constituïda el 15 de març de 2013, és la impulsora de la museïtzació i l’obertura al públic del mas com a casa d’artista. La integren la Fundació Joan Miró, la Successió Miró –en representació de la família de l’artista– , l’Ajuntament de Mont-roig del Camp amb l’objectiu de recuperar el mas i col·locar-lo definitivament en el mapa mironià com a referència imprescindible per entendre l’origen de la seva obra.

També forma part de la Fundació la Secretaria de Estado de Turismo que s’hi va incorporar com a patró nat el passat mes de juny de 2017 amb la signatura d’un protocol de col·laboració que s’ha concretat recentment amb aquesta aportació de 200.000 euros.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, presideix el patronat de la Fundació Mas Miró, els membres del qual són: Joan Punyet Miró, Lola Fernández, Jaume Freixa, Rosa Maria Malet, Joan Gardy Artigas, Miquel Anguera, Matías Vives com a tresorer i Josep M. Coronas Guinart, en qualitat de secretari i Matilde Asian, en representació de la Secretaria de Estado de Turismo.

Comentarios
Multimedia Diari