Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Guàrdia Civil intervé 509 quilos de cocaïna i registra domicilis a Calafell

L'operació s'ha fet a diverses poblacions de l'Estat i ha acabat amb la detenció de vuit persones

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la guardia civil. Foto: DT

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la guardia civil. Foto: DT

La Guàrdia Civil ha intervingut 509 quilos de cocaïna a una xarxa de narcotraficants que actuava en diferents països de la Unió Europea. L'operació s'ha portat a terme en diferents poblacions de l'Estat, incloses les demarcacions de Tarragona i Barcelona. S'han fet registres a domicilis de Sant Pere de Ribes (Garraf), Sitges i Calafell (Baix Penedès) i s'han detingut vuit persones de diferents nacionalitats. L'operació s'ha fet en coordinació amb les policies de Romania i Holanda, cosa que va permetre intervenir alguns enviaments a França i Holanda. Això va obligar els narcotraficants a buscar nous contactes i rutes, i a assumir més riscos, cosa que ha facilitat la seva detenció.

La investigació, que es va iniciar a Alacant i Pontevedra, va permetre saber que els membres de la xarxa estaven ben establerts a Espanya i entraven la droga a través de diferents ports. En un port de Romania es va intervenir 7 milions de pastilles d'èxtasis i amfetamines, amb destí a Holanda. A partir d'aquest moment la xarxa va tenir com a prioritaris els ports espanyols i francesos.

En el transcurs de l'operació els investigadors han intervingut tres enviaments de cocaïna, a Lió (65,3 quilos), València (340 quilos) i Algeciras (104 quilos). Després de la investigació policial neix la desconfiança entre el grup i la necessitat d'obrir noves vies i realitzar diversos moviments, que permeten a la Guàrdia Civil identificar tots els responsables de l'organització i la seva posterior detenció a Catalunya.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También