Más de Costa

La Guàrdia Civil intervé 509 quilos de cocaïna i registra domicilis a Calafell

L'operació s'ha fet a diverses poblacions de l'Estat i ha acabat amb la detenció de vuit persones

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la guardia civil. Foto: DT

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la guardia civil. Foto: DT

La Guàrdia Civil ha intervingut 509 quilos de cocaïna a una xarxa de narcotraficants que actuava en diferents països de la Unió Europea. L'operació s'ha portat a terme en diferents poblacions de l'Estat, incloses les demarcacions de Tarragona i Barcelona. S'han fet registres a domicilis de Sant Pere de Ribes (Garraf), Sitges i Calafell (Baix Penedès) i s'han detingut vuit persones de diferents nacionalitats. L'operació s'ha fet en coordinació amb les policies de Romania i Holanda, cosa que va permetre intervenir alguns enviaments a França i Holanda. Això va obligar els narcotraficants a buscar nous contactes i rutes, i a assumir més riscos, cosa que ha facilitat la seva detenció.

La investigació, que es va iniciar a Alacant i Pontevedra, va permetre saber que els membres de la xarxa estaven ben establerts a Espanya i entraven la droga a través de diferents ports. En un port de Romania es va intervenir 7 milions de pastilles d'èxtasis i amfetamines, amb destí a Holanda. A partir d'aquest moment la xarxa va tenir com a prioritaris els ports espanyols i francesos.

En el transcurs de l'operació els investigadors han intervingut tres enviaments de cocaïna, a Lió (65,3 quilos), València (340 quilos) i Algeciras (104 quilos). Després de la investigació policial neix la desconfiança entre el grup i la necessitat d'obrir noves vies i realitzar diversos moviments, que permeten a la Guàrdia Civil identificar tots els responsables de l'organització i la seva posterior detenció a Catalunya.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También