La Guàrdia Civil registra també l'Ajuntament de Cambrils i obliga a interrompre el Ple

Tot apunta a que la investigació gira entorn a l'Hospital Lleuger, inaugurat l'any 2010. El registre ha obligat a posposar el ple ordinari, que s'ha reprès a la una del migdia

19 mayo 2017 22:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de la Guàrdia Civil han aturat a les 9.45 hores d'aquest matí el ple ordinari de l'Ajuntament de Cambrils. Just quan s'estava tractant el punt 10 de l'ordre del dia i amb una part dels treballadors municipals a la sala que prèviament s'havien manifestat al vestíbul del consistori, l'alcaldessa ha rebut l'avís que els agents havien entrat a l'Ajuntament per a investigar suposats delictes de falsedat documental sobre el cas Innova.

Mercè Dalmau, en consens amb els portaveus dels grups municipals, ha suspès el ple ordinari i acte seguit els agents han entrat per demanar informació. Dalmau ha explicat que la secretària judicial i efectius de la Guàrdia Civil han requerit documentació, tota de l'any 2008. L'alcaldessa ha comparegut posteriorment davant dels mitjans de comunicació i, tot i que no ha volgut donar més detalls, recordant que la investigació es troba sota secret de sumari, tot apunta a que es tractaria d'informació referent a l'Hospital Lleuger -que pertany al Grup Sagessa-, inaugurat el 2010. 

 

"Un crack"

Els agents han demanat la presència de l'alcaldessa, el secretari, l'interventor i el cap de compres, com a caps de departaments. L'escorcoll i la recerca d'informació ha durat fins a tres quarts de dotze del matí. Fins llavors es podia veure el vehicle de la Guàrdia Civil a la plaça, davant de l'Ajuntament, i dos agents d'aquest cos a l'entrada de l'edifici consistorial. El registre l'han realitzat quatre agents de paisà acompanyats de la secretària judicial que han entrat a les oficines previstos de caixes de cartró on posen el material que han d'investigar. Dues hores després de la interrupció del plenari, els agents han sortit de l'edifici amb poc material. Les caixes estaven buides i tan sols s'han endut dues bosses petites de plàstic amb documentació i una carpeta. A més també portaven el que semblava un portàtil. Es desconeix si pertany al consistori.

 

cinc bosses amb documents. De fet, Dalmau ha subratllat que han facilitat tota la documentació que els han requerit. Mentre, l'activitat a l'Ajuntament ha continuat, i els funcionaris han seguit amb la seva feina. Robert Benaiges, exalcalde de Cambrils, tambié present en l'edifici, ha assegurat tenir "confiança absoluta" en el secretari, i l'ha definit com un "crack".

La sessió plenària -l'última ordinària d'aquest mandat- s'ha reprès a la una del migdia i s'ha allargat fins a les tres de la tarda.

 

La Generalitat, l'Hospital Lleuger i Cambrils

Els convenis que es van signar per a la construcció de l'Hospital Lleuger de Cambrils es remonten al 2006. Segons van acordqar Generalitat i Ajuntament, el consistori había d'avançar el cost de les obres per tal que després la Generalitat retornés la inversió. Cada any, la Generalitat ha pagat una anualitat de 472.465,16 euros.

En relació a l'anualitat del 2015, encara pendent, serà l'última que el consistori rebrà en concepte del cost inicial aprovat. No obstant, cal afegir un sobrecost que va ampliar fins als 9 milions d'euros el cost definitiu de les obres. Aquests diners es dividien en: 6,8 milions d'euros de l'obra, 871.000 euros d'equipaments i 1,19 milions del cost financer. Després de quatre anys, la Generalitat ha reconegut aquest deute. Actualment, el Govern deu al consistori 3,2 milions d'euros. Fonts del consistori assesguren que l'obra està en regla i totalment certificada. El conveni inicial comptava amb una dotació de 5.905.814 euros.

Comentarios
Multimedia Diari