La Jove de Tarragona estrena el primer 9de8 que es veu aquest any

Els Nois de la Torre van estrenar el 4de7 amb el pilar i el 3de7 per sota. La Joves de Valls no pot amb el 4de9 amb folre, que desmunten una vegada, però estrena el 5de8 després d’un peu desmuntat

15 julio 2019 12:20 | Actualizado a 17 julio 2019 12:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir a la tarda, la vila de Torredembarra va viure la Diada del Quadre amb motiu de la festa major petita de Santa Rosalia. Com ja va sent tradicional, el cartell va ser amb els Nois de la Torre, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, tot i que tradicionalment també hi eren els Castellers de Vilafranca, però van acabar renunciant a aquesta diada per no poder exhibir els millors castells.

La diada va començar amb bon ritme però finalment la jornada es va acabar allargant fins passades les nou de la nit a causa dels intents i peus desmuntats per part de la Joves i la Jove de Tarragona.Qui van sortir amb la millor nota positiva van ser la colla local que per primer cop van ajuntar tres castells de set aquesta temporada. De sortida van encarar el segon 4de7 del curs, que tot i no tenir les millors mides, van poder completar-lo.

A segona ronda van estrenar el 4de7 amb el pilar i a tercera ronda van fer patir la plaça amb el 3de7 aixecat per sota, el tercer que es veu enguany. Fins al moment sols l’havien descarregat els Castellers de la Sagrada Família.

La Joves de Valls per la seva banda tenia l’objectiu d’ajuntar per primer cop aquesta temporada els dos castells bàsics de nou. De sortida van escollir el 3de9 amb folre, que a la descarregada va patir perquè el segon de l’esquerra es va enfonsar, però gràcies a la feina del nucli, van poder mantenir la verticalitat del terç.

A segona ronda van encarar el 4de9 amb folre que van haver de desmuntar-lo més d’un cop ja que no el veien clar i no volien arriscar-se. Van optar per fer el 3de8 amb el pilar i demostrant que són els grans dominadors enguany del pilar de mèrit i per tancar la diada van estrenar el 5de8.

Amb l’estrena de la catedral, els de la camisa vermella segueixen ampliant la gamma de castells i aixo els permet obrir moltes portes de cara al futur, en una temporada on podrien donar la sorpresa amb l’estrena d’algun castell o recuperant-ne d’altres.

La Jove de Tarragona per la seva banda, volien repetir els dos castells bàsics de nou que van ajuntar per Sant Joan a la plaça de la Font de Tarragona. De sortida van completar el 3de9 amb folre, que comptava amb algunes estrenes com al pis de terços, i a la descarregada el castell va patir una mica però van demostrar veterania amb els castells de nou.

A segona ronda van encarar el 4de9 amb folre, però com la Joves no va poder descarregar-lo. Ahir es va demostrar novament que el 4de9 folrat és un castell complicat que no està a l’abast de totes les colles tal com s’ha demostrat enguany.

Els de la camisa lila però, van sortir contents de plaça en estrenar el primer 9de8 que es veu enguany, que demostra que tot i anar a ritmes pausats, segueixen tenint un gran fons d’armari que els permet encarar reptes superiors. Van tancar la diada amb el 5de8 i el pilar de sis.

Altres diades

Durant el dia d’ahir a casa nostra va haver-hi més diades. Al matí a Cambrils els seus Xiquets van ensopegar amb el 3de6 per sota que no van poder carregar-lo i van tenir el 2de6 com a millor castell. Els Xiquets de Vila-seca van fer una actuació amb castells de sis.

Els Nens del Vendrell ahir van tenir doblet, al matí a Banyeres del Penedès i a la tarda a Calafell. En les dues diades van fer-hi el 3de8 com a millor castell. Al matí van actuar amb els Castellers dela Vila de Gràcia que van tenir el 5de7 com a millor castell i els Minyons de l’Arboç que van desmuntar el 3de7.

A la tarda, van actuar juntament amb els Castellers de Sabadell que van tenir el 3de8 com a millor construcció i la Jove de Sitges amb el 3de7 amb el pilar.

El cap de setmana ha deixat més dades i estrenes interessants com el primer 2de8 amb folre dels Capgrossos de Mataró o el 2de6 dels Brivalls de Cornudella. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat dos pilars de sis aquest cap de setmana, un a La Granada i l’altre a Igualada.

També destacar el ritme frenètic que estan marcant els Minyons de Terrassa, ja que en menys de quinze dies de diferència, han tornat a descarregar el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles, sent a hores d’ara, el castell més valorat que s’ha vist enguany.

Comentarios
Multimedia Diari