La Joves de Valls posa la directa cap a Santa Úrsula al Vendrell

Els d’en Gassó recuperen el domini amb el 2de8sf i el pd8fm. La Jove de Tarragona posa la cirereta a la tripleta màgica amb el pd8fm. Els Nens del Vendrell porten la clàssica

14 octubre 2019 11:10 | Actualizado a 16 octubre 2019 08:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça Vella del Vendrell és una d’aquelles trobades castelleres clàssiques quasi obligades del calendari.

La Colla Joves Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Nens del Vendrell aprecien molt la diada de Santa Teresa i ho van demostrar una vegada més.

La Joves doma la bèstia

La Colla Joves Xiquets de Valls obria la seva diada amb el 3de9 amb folre. El castell va patir al pis de quarts i quints però el van saber gestionar, una porta que els va obrir el repte.

La Joves provava en segona ronda el 2de8 sense folre.

La pujada va ser amb sincronia. Amb l’entrada dels més petits, va començar a remenar a causa del moviment natural. El treball va venir a la descarregada. El pis de terços i quarts va anar al límit amb la baixada dels dosos, però el van salvar amb lluita titànica.

Després de l’excitació del castell desfolrat, els vermells van afrontar el 4de8 amb el pilar que no va patir en cap moment.

L’estructura del tronc central va mantenir les mides, tret dels pisos superiors que el van treballar. Tot i això, el van estabilitzar i van desvestir el pilar amb solvència. Un castell que estan ultimant les últimes setmanes per pujar-lo sobre el folre amb la mirada posada a Santa Úrsula.

L’altre gran objectiu de la jornada de la Joves implicava recuperar el pd8 amb folre i manilles, que ja van descarregar a Igualada al mes d’agost.

Les manilles van treballar amb l’entrada de l’enxaneta però l’impecable tronc de l’espadat va saber estabilitzar-se. El desgast va fer treballar el tronc amb la sortida de l’aixecadora del pilar, amb un quint al límit però el van salvar.

Tripleta màgica de la Jove

Els del Cós del Bou van començar amb el 3de9 amb folre, el quinzè de la temporada.

La pujada va ser més calmada i amb una canalla molt ràpida i delicadesa. Una petita rebrincada a la sortida de sisens, que van saber gestionar amb èxit, els va permetre descarregar el castell sense problemes.

A la segona ronda, els de la camisa lila van afrontar el 4de9 amb folre.

Els pisos superiors es van tancar lleugerament i el van haver de treballar amb l’entrada de la canalla. Tot i perdre les mides i suar la camisa, el van descarregar.

El 5de8 els va servir per completar una nova tripleta màgica al Vendrell. Van demostrar un gran domini sobre l’estructura del cinc tret d’un petit tremolor natural.

És un castell del qual somien recuperar un pis més ben aviat després de carregar-lo el Primer Diumenge de festes de Tarragona.

La cirereta venia a la ronda de pilars quan van descarregar el pd8 amb folre i manilles.

El quart i el quint el van treballant de valent amb l’entrada de l’enxaneta però el van controlar. Van començar a treballar amb la motxilla de sortida que va anar al límit, però el van assolir amb gran domini gràcies al bon treball de les manilles.

Rodatge de vuit dels Nens

Els amfitrions de la diada van obrir amb el vuitè 3de8 de la seva temporada. El castell va pujar plàcid i no va patir en cap moment, demostrant la seva solvència més enllà d’un pis de quarts més obert de l’habitual. Estructura que els va servir per donar les garanties suficients per afrontar la segona ronda.

El 4de8 va ser l’objectiu de la jornada pels del Vendrell i castell límit, ja que n’han completat quatre aquesta temporada.

Tot el pom de dalt van pujar amb força rapidesa i la coronació no va patir cap sotragada al tronc central. Poc després de fer l’aleta, els pisos superiors van anar perdent la forma però el van gestionar sense problemes.

Els Nens del Vendrell van completar la clàssica de vuit amb el 2de7, el quinzè que descarreguen aquesta temporada.

L’estructura va pujar amb moltes garanties, ja que el dominen amb perfecció.

Comentarios
Multimedia Diari